Nu doet u het weer…

Samsom-Rutte

‘U draait en bent niet eerlijk”, kent u die uitdrukking? Nog eentje: “Nu doet u het weer.” En: “Doe eens normaal man.” Of simpelweg: “Leugenaar.” Met de verkiezingen in aantocht verandert het politieke debat, zowel aan het Binnenhof als lokaal. Ik kan het weten, want ik ben deelraadslid in deze stad. En kandidaat voor de gemeenteraad. Voor D66. U weet wel: de partij die misschien de grootste partij van Amsterdam gaat worden. Maar goed, de verkiezingen beïnvloeden dus het debat…’

Met deze woorden begon ik vrijdag mijn bijdrage aan het blogbattle van het Blogbal 2014. Het was een bewerkte versie van een column die ik een maand geleden hier publiceerde. Voor wie die column én de blogstrijd in Arti et Amicitiae heeft gemist: KLIK HIER!

P.S.: Het Blogbal was chaotisch maar gezellig. Door een eerdere kunstborrel die uitliep miste ik de helft van het programma, maar het was fijn om al die eigenzinnige bloggers weer te zien. Liefs aan Liva, Rebecca, Andrei, Arno-Jan, Archibald, Kippfest, Makbouli en wie ik nu ook moge vergeten!

Tags: , , , ,

2 Responses to “Nu doet u het weer…”

  1. Albert Says:

    Vlak kabouter Pechtold ook niet uit. Hij past precies in het rijtje van Samsom en Rutte. Aleen is hij een kleine leugenaar. Dat D66 de grootste partij gaat worden in Amsterdam is nog niet zo’n slechte move. Alleen dan zullen ze zich de komende vier jaar moeten bewijzen. Leefbaar Rotterdam weet daar alles van wat voor problemen dat kan gaan leveren als je de grootste wordt.

  2. Jeroen Mirck Says:

    Wat de landelijke politiek betreft, Albert: dat is een dusdanig ondoorgrondelijk spel vol tegenstrijdige belangen dat iedereen creatief met de waarheid omgaat. Op lokaal vlak ga je over behapbare zaken en trappen mensen er minder snel in als je ze iets belooft dat je totaal niet kunt waarmaken. Het valt me trouwens op dat partijen daar heel verschillend mee omgaan. Zo is de PvdA in Amsterdam echt de partij van de grootste loze beloftes. Alles komt goed, ook in crisistijd, ook als de eigen partij het tegendeel bepleit in Den Haag.

    Wat de Amsterdamse situatie betreft: jazeker, verkiezingen winnen betekent de verantwoordelijkheid durven dragen. Daat kun en mag je niet voor weglopen. Als je stelt dat de PvdA het niet goed doet, dan moet je de intrinsieke ambitie hebben om het zelf anders en beter te gaan doen. Ik weet dat D66 daar de mensen en de ideeën voor heeft. Nu nog negen dagen om nog wat extra kiezers daarvan te overtuigen.

    En ja, als bestuurspartij maak je in de vier jaar dat je bestuurt nooit bij iedereen even geliefd. Dat hoort erbij. Mochten we straks het vertrouwen krijgen om de stad te besturen, reken ons dan af in 2018. Maar niet zoals de PvdA dat nu doet: bij voorbaat roepen dat het niet kan. Dat is onzin. Verandering kán niet alleen, het is broodnodig. De PvdA is al zo lang aan de macht dat het een verkokerde partij is geworden.

Leave a Reply