Mediaweek (20): WNL, Weesie of WappZapp?

Wappzapp-filmWerk jij in de mediawereld en heb je het hartstikke druk? Mooi, dan heb je in ieder geval werk. Heb je het daardoor te druk om het medianieuws op de voet te volgen. Man, wat ben jij dan een geluksvogel dat je nu op mijn blog bent! Ik hou dat nieuws namelijk elke dag bij voor MarketingTribune en publiceer een wekelijkse lijst met het spannendste medianieuws van de week. Geen tijd te verliezen: hier komt ie voor week 10 van 2014! 

  1. De nieuwrechtse Publieke Omroepen WNL en PowNed lijken hun hachje in Hilversum toch niet zo zeker, want ze schurken opzichtig tegen andere omroepen aan. WNL praat met Omroep MAX, Dominique Weesie van PowNed liep al zijn eerste blauwtje bij de VPRO.
  2. Netflix krijgt steeds meer concurrentie: na RTL’s Videoland is nu ook de Nederlandse startup Wappzapp van start gegaan. Die laatste kost toevallig exact evenveel als het speeltje van Rupert Murdoch. Dit wordt een spannende strijd, al heeft Murdoch natuurlijk de diepste zakken.
  3. De Nederlandse bestedingen aan tv-reclame daalde vorig jaar opnieuw, maar de bodem is volgens branchevereniging SPOT bereikt. Dit jaar komt er weer groei, is de verwachting. Al gooit de opkomst van Netflix en consorten wellicht roet in het eten.
  4. Over jaarcijfers gesproken: de Nederlandse uitgeversbranche heeft bepaald geen goed jaar achter de rug. Ook het aantal faillissementen nam fors toe. In het bos der dode bomen is nog weinig zicht op betere tijden.
  5. En dan was er nog de discussie over de toekomst van Nederland 3, maar die had je ook hier al kunnen lezen.
  6. Tot slot de leukste media-inhaker van een politieke partij (het is immers verkiezingstijd): de Piratenpartij stelde samen met de juristen van Wisemen Advocaten een voorbeeldbrief op waarmee bloggers en bedrijven geld kunnen terugvragen van ten onrechte opgelegde embed-boetes door Buma/Stemra. Die ’embedtax’ is onlangs onwettig verklaard door het Europese Hof. De vraag is alleen wel hoeveel mensen er daadwerkelijk zijn beboet door Buma. Kent iemand een strafbaar gestelde embedder?

Dat was weer mijn wekelijkse nieuwsoverzicht. Heb je toch nog wat tijd over om meer medianieuws te consumeren? Kijk dan rustig even rond op MarketingTribune.nl/media.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply