Het ongelijk van Diederik Samsom

D66-Osdorpplein

Diederik Samsom is een roestende legerhelikopter, schreef Het Parool maandag. ‘Going down, going down!’ Net als de peilingen voor de PvdA in de grote steden. Toch kwam hij de eveneens haperende Pieter Hilhorst dit weekend steunen in Amsterdam.

Op het Osdorpplein klom Samsom op een zeepkist en riep dat concurrent D66 rechts is, een partij voor de happy few binnen de ring. De tweedeling werd ook weer even genoemd. Jammer dat ‘Didi’ zijn feiten niet op orde heeft: de PvdA zit uitgerekend in Nieuw-West in een coalitie met dat verduivelde D66. Samen bestrijden we Samsoms tweedeling, door te investeren in extra taalonderwijs, extra schuldhulpverlening, extra stages, betere scholen en een beter economisch klimaat.

D66 bewijst in Nieuw-West dat het er niet alleen is voor de happy few. Jammer dat de PvdA blijft hangen in fabeltjes. Gelukkig zitten de verkiezingen er bijna op, gaat de holle retoriek de kast in en kunnen we eindelijk aan de slag met het ontroesten van Amsterdam.

Jeroen Mirck, D66-deelraadslid Nieuw-West

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply