Groene Marathon stapt in crowdfunding

De-Groene-van-Amsterdam

Ik meldde het al eerder: Amsterdam krijgt op 11 mei 2014 een tweede marathon, De Groene van Amsterdam. In Nieuw-West, het stadsdeel waar ik woon, werk en politiek actief ben. Hardlopen door het groen, met voor het publiek een biologische markt met streekproducten. Méér dan hardlopen, anders dan anders. Ook de financiering gaat anders: de initiatiefnemers Abdelkader Benali en atletiekvereniging AAC zoeken geen grote sponsor, maar zijn in crowdfunding gestapt. Sinds afgelopen weekend kun je een klein bedrag doneren en krijg je daar ook nog iets voor terug.

Zelf heb ik uiteraard ook direct gedoneerd. Sommige projecten moet je niet door de lokale overheid laten organiseren, maar over laten aan betrokken bewoners zelf, met het hart op de juiste plaats. Crowdfunding-professional Ronald Kleverlaan raakte met de initiatoren in gesprek en zette het project op zijn website Voorjebuurt.nl. Maandag presenteerden Benali en Kleverlaan hun ideeën tijdens het Crowdfunding Café in hartje Amsterdam.

Ben je hardloper? Ben je inwoner van Nieuw-West, of elders in Amsterdam? Wil je een bijdrage leveren aan een positief initiatief in dit stadsdeel dat bij velen nog altijd ten onrechte een negatief imago heeft? Doneer dan een klein bedrag. De Groene van Amsterdam is het waard.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply