Sunday View: Amsterdam West verstript

WatWilWest-Hartjes

Wat wil West? Dat is de titel van de gratis stripkrant die op vrijdag 31 januari wordt gelanceerd in de Amsterdamse creatieve broedplaats OT301 in Amsterdam West. In Wat Wil West geven vijfentwintig stripmakers uit de hoofdstad, zowel routiniers als jonge talenten, hun getekende kijk op het westelijke deel van Amsterdam.

“Van bitterzoete herinneringen opgehaald door bejaarde buurtbewoners, tot een blik op stadsboeren in de buurtbak en een interactieve uitklapposter voor de jeugdige lezers, Wat Wil West biedt voor elk wat wils”, meldt initiatiefneemster Maia Machen, die in 2012 ook verantwoordelijk was voor de stripkrant Orient X Press die Amsterdam Oost in kaart bracht.

Meewerkende artiesten zijn Aart Taminiau, Bas Köhler, Bone, Femke Heerikhuizen, Floor de Goede, Jan Cleijne, Julia Rosebud, Larie Cook, Lotte Klaver, Maaike Hartjes, Maarten Schuurman, Maia Matches, Michiel Wijdeveld, Merel Barends, Suus van den Akker, Pepijn Schermer, Thijs Vissia, Tjeerd Royaards, Remco Lee Polman, Rey Roman, Rogier Klomp, Ruben Steeman, Rudi Jonker, Wasco en Yvo Sprey.

Wat Wil West wordt in een oplage van 20.000 exemplaren verspreid door Amsterdam West. Bewoners met de postcodes 1053 en 1054 ontvangen de krant in hun brievenbus, maar hij komt ook op diverse plekken in Amsterdam te liggen, alsook in stripwinkels in heel Nederland. Wat Wil West is mogelijk gemaakt door de Stichting Wijkopbouw Orgaan Oud-West en door de steun van ondernemers in Amsterdam West. Zorg dat je zelf ook een exemplaar scoort!  

WatWilWest-Wasco

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Sunday View: Amsterdam West verstript”

  1. SproetS Says:

    Ten Cate, dwars op de kankerstraat.

Leave a Reply