Mediaweek (14): Telegraaf op tabloid

Telegraaf-appVoor MarketingTribune.nl hou ik dagelijks het laatste medianieuws bij. Niet iedereen heeft de tijd om alles te lezen, dus vat ik met het weekend op komst telkens de mediaweek even kort samen. Ook in week 4 was er weer genoeg te melden. 

  1. De Telegraaf stapt dit najaar eindelijk over op tabloid. Bovendien komt De Telegraaf op Zondag eind april terug, als app.
  2. De mediabestedingen in Nederland zijn afgelopen jaar licht gestegen, met 0,4%. Geen reden voor gejuich, want print blijft fors dagen: dagbladen -7,2%, publiekstijdschriften -12% en vakbladen -11,6%. Wel een gemiste kans dat de onderzoekers van Nielsen nog altijd geen controleerbare cijfers kunnen krijgen over de bestedingen op internet, de groeimarkt bij uitstek.
  3. Weer twee tijdschriften verkocht: ZPRESS Media Group neemt de meidenbladen CosmoGirl en Girlz! over van Audax.
  4. Kijktip: voor het eerst sinds zijn plotse vertrek bij De Groene Amsterdammer geeft de eigengereide directeur Teun Gautier een (video)interview, waarin hij ingaat op de soms conflicterende rolverdeling tussen directies en raden van toezicht. Ook geeft hij zijn visie op Het Nieuwe Uitgeven.
  5. Dan de Olympische campagne van de week: Zilveren Kruis Achmea daagt sportfans uit voor een bobsleewedstrijd waarmee de winnaars zich ‘kwalificeren’ voor de winterspelen in Sotsji. Los van de discussie of premier Rutte moet gaan: stoer en spectaculair!
  6. En tot slot is John de Mol erin geslaagd op zijn ambitieuze realityshow Utopia verkocht te krijgen in de Verenigde Staten. Talpa gaat de Amerikaanse versie van het programma zelf produceren voor tv-zender Fox.

Voor meer medianieuws: www.marketingtribune.nl/media

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply