Mediaweek (12): van Eyeworks tot Utopia

ArnieVoor MarketingTribune.nl hou ik dagelijks het laatste medianieuws bij. Niet iedereen heeft de tijd om alles te lezen, dus vat ik de mediaweek hier altijd even kort samen. Week 2 was dermate hectisch dat het met moeite in een top-6 paste.  

  1. Talpa-experiment Utopia maakte maandag een vliegende start met 1,5 miljoen kijkers. Op dag 2 en 3 waren dat er nog altijd 1,3 miljoen. Houdt SBS6 dit vast?
  2. Ondertussen probeert Warner Brothers productiebedrijf Eyeworks over te kopen van oprichter Reinout Oerlemans (foto) voor 200 miljoen euro. Dát is pas een kaskraker!
  3. Tegelijk zijn er allerlei perikelen bij de Publieke Omroep: de NPO verbiedt de VPRO om leuke experimenten op internet te doen, terwijl de fusie tussen de hipsters van BNN en de ‘verschilligen’ van de VARA uiterst moeizaam verloopt.
  4. De dagbladsector ziet de oplagen van de papieren kranten verder dalen (Telegraaf voor het eerst onder het half miljoen!), al rapporteert het HOI wel een groei van veel digitale abonnementen.
  5. In de moeilijke printmarkt lijkt maandblad Opzij verkocht te gaan worden aan Veen Media. De Groene Amsterdammer haakte af als koper na een intern conflict over geld en onafhankelijkheid dat directeur Teun Gautier de kop kostte.
  6. En dan dan zijn er nog de voormalige NOS-verslaggevers Job Frieszo en Peter van der Maat. Zij beginnen executive PR-bureau Ram57. Yep, Ram57. Omdat alle drie oprichters uit ’57 stammen, dit jaar dus 57 jaar oud worden en… Ram als sterrenbeeld hebben. Jawel. Benieuwd welke politici ze de komende maanden naar een verkiezingszege gaan rammen.

Voor meer medianieuws: www.marketingtribune.nl/media

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply