Alaaf, hier is het feestje!

PrinsMirckIn de Westerpost van vorige week kreeg ik van Jan Engel (Tulpen voor Amsterdam) een prachtige bijnaam: Prins Mirck de Eerste. Wat een eer! Zou Jan weten dat ik mijn studietijd in carnavalsstad Tilburg heb doorgebracht? Afijn, ik zou volgens hem gepleit hebben voor ‘niet alleen carnaval in februari maar het hele jaar door’. Dan heeft Jan helaas mijn inbreng in het debat over de Nota Evenementenbeleid Nieuw-West verkeerd begrepen.

Jazeker, D66 is voor meer reuring in het stadsdeel. Nieuw-West telt 140.000 inwoners, maar biedt al die mensen relatief weinig vermaak, zeker als je het vergelijkt met andere stadsdelen. Daarom pleit D66 voor een divers evenementenaanbod. In de raadscommissie van afgelopen week ging het bijna alleen maar over dancefestivals, terwijl we er daarvan feitelijk maar twee hebben: Loveland en Mystic Garden. Een groot evenement hoeft helemaal geen dance-event te zijn. Kijk maar naar het aanbod: Rembrandtparkfestival, Foodnight, West Beach Film Festival… De evenementennota biedt juist ruimte voor die diversiteit.

Natuurlijk begrijpt D66 heel goed de vrees van bewoners voor overlast. Daarom hebben we ook vragen gesteld over de wijze waarop het decibel-volume van festivals wordt gemeten, met name de lage bassen die voor de meeste overlast zorgen. D66 vindt dat er streng gehandhaafd moet worden op de geluidsnormen die in de Nota Evenementenbeleid glashard zijn vastgelegd. Ook maken wij ons sterk voor een zorgvuldige evaluatie van de nota door onze opvolgers.

Meer reuring is niet hetzelfde als meer overlast. Een feestje moet kunnen, ook als het geen carnaval is. Daarom nodig ik Jan en andere geïnteresseerde bewoners graag uit voor de nieuwjaarsreceptie van D66 Nieuw-West, op vrijdag 24 januari in brasserie Tot Zo. Want feestjes moet je samen vieren. Alaaf!

Jeroen Mirck, D66-raadslid Nieuw-West

Deze brief verscheen deze week in Westerpost. 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply