In gesprek met Ronald Plasterk

RPlasterkPolitie en justitie in Nederland tappen onnodig veel telefoons en dataverkeer af. Dat vindt procureur-generaal Marc van Nimwegen, een van de belangrijkste mensen in de top van het Openbaar Ministerie. “We tappen ons inmiddels suf in Nederland. Tappen moet geen Pavlov-reactie van de politie en het OM worden”, zo citeert NOS de OM-topman.

Van Nimwegen wijst erop dat er soms onnodig en lang inbreuk wordt gemaakt op iemands privacy. Kortom: opnieuw gedoe over het afluisteren van burgers. Ik vroeg minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken (die zich momenteel moet verantwoorden over door de AIVD onrechtmatig gebruikte NSA-taps) op Twitter wat hij hieraan gaat doen. En hij antwoordde zowaar.

Twitter-Mirck-Plasterk

UPDATE (14-10): Bovenstaand Twitter-gesprek is vandaag als casus opgevoerd tijdens het Communicatiecongres. Een uitgebreide discussie over de reactie van Plasterk is gevoerd op Facebook.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply