From Trondheim With Love

Trondheim_2013

Daar stonden we dan. In de sneeuw. Op ruim twee uur vliegen van Nederland. Met het kersverse bruidspaar Lorenzo en Tanja. Argentijn en Oostenrijkse. Locatie? Trondheim, Noorwegen. 

Het leven maakt soms verrassende omwegen. Neem nou deze twee mensen uit Argentinië en Oostenrijk, die elkaar in Canada leerden kennen. Hij woonde een tijd in Engeland, zij in Amsterdam. Dit weekend trouwden ze in Noorwegen. Liefde kent geen grenzen.

Trondheim is een stad ter grootte van Haarlem. Niet eens ze heel ver weg, maar wel ter hoogte van Groenland. Best koud dus, al is de droge kou van Noorwegen stukken aangenamer dan de natte kou van Nederland. Valt er sneeuw, dan blijft het ook echt liggen. En er rijdt geen bus minder om.

BYBRUA

Drank is duur in Noorwegen. Een biertje kost al gauw een tientje. Stop dus drie liter drank in je bagage als je Noorwegen inreist, dat is toegestaan. Vrijwel alle Noorse producten zijn duur, dus gaat een echte Noor zelf een visje vangen bij de fjorden. Ook Lorenzo is een visser.

Mocht je zelf in Trondheim verzeild raken, bezoek dan zeker ook Rockheim, een groot interactief museum over muziek. Niet alleen passeren lokale helden als Ane Brun, A-ha en Kings of Convenience de revue, maar ook kun je er zelf jammen of een gitaar, bas, synthesizer of drumstel. Met rocksterren die het even uitleggen, geprojecteerd op de muur.

Als Kinga en ik weer naar Noorwegen gaan, doen we dat voor Tanja en Lorenzo. Mooi stel in een mooie stad. Geniet van Noorwegen, geniet van elkaar!

5xTrondheim

Meer foto’s? Check Flickr

Tags: , , , ,

2 Responses to “From Trondheim With Love”

  1. Ben Meijer Says:

    Mooi verhaal, mooie plaatjes!

  2. Jeroen Mirck Says:

    Dank je wel, Ben!

Leave a Reply