Sunday View: Sloterplasloop 2013

Jeroen-loopt-Sloterplasloop

Het was deze zondag heerlijk hardloopweer. En verdomd, er was ook nog een wedstrijd om de hoek: de Sloterplasloop. Hardlopen in mijn eigen achtertuin, heerlijk! 

Voor het derde jaar op rij deed ik vandaag mee aan deze wedstrijd over 10 kilometer, georganiseerd door atletiekvereniging AAC. Na de 43:42 minuten van 2011 en de 43:04 minuten van 2012 moest ik ditmaal genoegen nemen met een tijd van 44:11 minuten. Dan zat RunKeeper er dus niet eens zo ver naast.

Toch weet ik dat ik stiekem sneller liep. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden kregen alle lopers de starttijd van het startschot. Aangezien ik achterin het startveld van 900 lopers startte (een record!) zou ik eigenlijk een klein minuutje van mijn tijd af moeten halen. Vooruit, dan verbeter ik volgend jaar mijn persoonlijk record!

Het leuke van zo’n loopwedstrijd in Nieuw-West is dat je ook veel bekenden tegenkomt. Veel bekenden liepen mee, terwijl Iwan Daniëls van Nice Nieuw-West voor de foto’s zorgde. Uiteraard was ook schrijver Abdelkader Benali van de partij. Voor de camera van AT5 vertelde hij bevlogen over de Groene Marathon van Amsterdam, die hij in Nieuw-West wil organiseren. Let maar op: daar ga je de komende weken meer over horen!

Tags: , , , ,

Leave a Reply