Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013

Paleis-Ghandi

Verdraagzaam, het is net zo’n woord als tolerant: velen gebruiken het, maar weinigen handelen er echt naar. De stichting Paleis van de Verdraagzaamheid stelt zich ten doel om de inzet voor een verdraagbare samenleving te bevorderen. Voor het derde jaar op rij zijn vijf ambassadeurs genomineerd, net als vijf ‘ambassades’. Jij en ik kunnen tot eind oktober stemmen wie de Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013 wordt.  

De genomineerden voor de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013 zijn: Avanti Almere, Fakkeltocht Eindhoven, Theater AanZ, Stichting Multiculturele Zorgboerderij Enschede en de KNVB. De meest opvallende kandidaat is natuurlijk de voetbalbond, die dit jaar een actieplan ter bevordering van homo-acceptatie in het voetbal presenteerde, getiteld ‘Voetbal voor iedereen’. Daar is de KNVB nog lang niet mee klaar, maar de eerste serieuze stap is in ieder geval gezet.

De genomineerden voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013 zijn: Emmanuel Agyekum (oprichter van The Other Calendar), Naïma Azough en Ange Wieberdink (makers van de documentaire ‘Ik neem je mee’, over Marokkaanse gezinnen met een gehandicapt kind), Mehmet Şahin (Turkse wijkbewoner uit Arnhem die in NTR-programma ‘Onbevoegd Gezag’ het gesprek aanging met jongeren die antisemitische leuzen riepen), Sylvia Wardenaar (theatermaakster, bekend van de kindervoorstelling ‘Hokjesgeest’) en – vermoedelijk de bekendste kandidaat – politicologe Monique Samuel, vaak op tv met haar persoonlijke duiding van de problematiek in het Midden-Oosten.

Deze selectie van kandidaten is gemaakt door een jury bestaande uit Hakim Traïdia (theaterartiest, bekend van Sesamstraat), Tineke Lodders-Elfferich (voorzitter van Eén land, Eén Samenleving), columniste Karin Spaink, Dick Glastra van Loon (directeur van bewonersorganisatie Eigenwijks), cabaretière Funda Müjde, Iwan Daniëls (initiatiefnemer van Nice Nieuw-West) en Ellie Lust, woordvoerder van de Amsterdamse politie en voorzitter van ‘Roze in blauw’.

Nu is het woord aan het publiek. Bezoek het Paleis van de Verdraagzaamheid online en breng je stem uit. Je hebt nog tot eind oktober. Zegt het voort, zodat meer en meer mensen over verdraagzaamheid gaan praten. Zo wordt de wereld weer een klein stukje mooier. Stemmen kan hier!

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013”

  1. Verdraagzaam Says:

    Ook dit jaar kan er weer gestemd worden: wie worden de Ambassade en Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2015? De stemming loopt nog tot eind oktober.
    http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl

Leave a Reply