Mijn D66-pitch voor #GR2014

stumpspeech

“Stem Jeroen Mirck. Voor een veilig en creatief Amsterdam.” Met dit motto voer ik campagne voor een verkiesbare plek op de kandidatenlijst van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Zondag presenteerde ik mezelf in Het Tolhuis aan de Amsterdamse leden, samen met een twintigtal andere kandidaten. Het was een inspirerende middag in Amsterdam Noord. Na twintig fanatieke elevator pitches zal het menig bezoeker ongetwijfeld zijn gaan duizelen. Daarom hier de kans om mijn D66-pitch nog eens rustig na te lezen.

“Beste democraten, mijn naam is Jeroen Mirck. D66 wil groeien, ik ook! Als D66-raadslid in Nieuw-West vertegenwoordig ik 140.000 Amsterdammers. Graag wil ik 800.000 Amsterdammers vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Veel D66-raadsleden stoppen, dus heeft de fractie behoefte aan ervaren mensen uit de deelraden. Ook de ervaring van ondernemers wordt node gemist. Als zelfstandig ondernemer én deelraadslid heb ik op beide terreinen de juiste ervaring.

Mijn speerpunten voor Amsterdam zijn: meer veiligheid en een sterkere economie.

Wat veiligheid betreft: jong of oud, homo of hetero: iedereen moet zich veilig kunnen voelen in Amsterdam. Veiligheid vereist een ketenaanpak, waarbij jongerenwerk een belangrijke rol speelt om problemen in de kiem te smoren. Nieuw-West speelt hierin een voortrekkersrol, met straatcoaches, aanpak Top-600 criminelen en begeleiding van multi-probleemgezinnen. Mijn ervaring met deze projecten wil ik inzetten in de gemeenteraad.

Dan de economie. De gemeente moet bedrijven helpen, maar ook banen en stageplekken helpen creëren. Ik geloof in Amsterdam als Creative Capital én als ZZP-hoofdstad. Ik zet me in voor goede begeleiding van startende ZZP’ers en het bieden van betaalbare werkplekken, zoals creatieve broedplaatsen die ook een sociale bijdrage leveren aan de wijk.

Met creatieve oplossingen werk ik aan een veilige stad waar de economie floreert, met name ook de creatieve industrie. Wil jij ervaring en daadkracht in de raad, stem dan op mij.

Stem Jeroen Mirck. Voor een veilig en creatief Amsterdam.”

De Amsterdamse D66-leden kunnen nog tot 19 september stemmen over de definitieve volgorde van de kandidatenlijst. Ik ben trots dat ik op de advieslijst sta, maar denk dat ik op basis van mijn ervaring een hogere plek verdien. Daarom vraag ik om mij in jouw persoonlijke Top-3 te zetten. Je helpt me daarmee aan een verkiesbare plek!

Flyer Mirck GR2014 (web)

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply