Ik ben kandidaat voor de gemeenteraad

Ava-JM-D66Eindelijk mag het hoge woord eruit: namens D66 ben ik kandidaat voor de gemeenteraad van Amsterdam. Wow! Ik vind het een enorme eer dat de partijtop me heeft uitverkoren voor de advieslijst waar de leden vanaf vandaag over stemmen. Zij bepalen komende maand de volgorde van de kandidatenlijst. Het is dus campagnetijd. The game is on!

In maart 2014 zijn er belangrijke gemeenteraadsverkiezingen voor D66, want we maken volgens de peilingen kans om de grootste partij van Amsterdam te worden. Aangezien veel zittende D66-raadsleden afzwaaien in de Stopera, heeft de fractie behoefte aan ervaren politici uit de deelraden. Als raadslid uit het grootste stadsdeel van Amsterdam reken ik daaronder ook mezelf en daarom hoop ik op veel voorkeurstemmen van de leden.

Veiligheid en economie

D66 wil groeien, ik ook! In stadsdeel Nieuw-West vertegenwoordig ik momenteel 140.000 Amsterdammers. Graag zou ik de komende periode 800.000 Amsterdammers vertegenwoordigen in de centrale gemeenteraadsfractie van D66. Ik breng mijn ervaring uit Nieuw-West mee naar het stadhuis: als sterk geprofileerd D66-raadslid ondersteun én controleer ik een collegiale coalitie die erin slaagt het huishoudboekje van het stadsdeel op orde te houden, achterstanden weg te werken en een actieve rol te spelen bij de aanpak van de Top-600 criminelen.

Mijn speerpunten voor Amsterdam zijn veiligheid en economie. Je veilig en beschermd voelen, draait om een goede balans tussen veiligheid en privacy. Jongerenwerk speelt een belangrijke rol om problemen in de kiem te smoren. Economie gaat over het kunnen bieden van werkgelegenheid. Ik wil me met name inzetten voor het MKB (de banenmotor van onze economie), voor de sterk groeiende groep zzp’ers en voor studenten – de ondernemers van de toekomst.

Ervaring en daadkracht

Ik heb de ervaring om D66-raadslid te zijn in de Stopera, maar als zelfstandig ondernemer ook de drive en het netwerk om er écht een succes van te maken. Amsterdam heeft behoefte aan politici met daadkracht die het publieke debat durven aangaan. Zo’n politicus ben ik. Op de advieslijst sta ik op plaats 22, maar ik ben ervan overtuigd dat de D66-leden me de top-15 in kunnen stemmen. Stem op mij voor een veilig en economisch stabiel Amsterdam!

De komende vier weken voer ik volop campagne. Op locatie in Amsterdam, maar natuurlijk ook op social media. Daar hoort uiteraard een speciale Facebook-pagina bij: Stem Jeroen!

Jeroen Mirck is D66-deelraadslid in stadsdeel Nieuw-West en kandidaat-raadslid voor de D66-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam.

Tags: , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Ik ben kandidaat voor de gemeenteraad”

 1. Ximaar Says:

  Succes!

  (Dat er in deze tijd met veel elektronica en software nog huishoudboekjes gebruikt worden.. :-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  Dank je wel, Ximaar! En je hebt gelijk: ‘huishoudboekje’ is een populair woord op de politieke bingokaart. Ik vertel mijn verhaal in eigen woorden, maar soms ontkom je niet aan het gebruikelijke jargon. Mensen kennen die termen en snappen dan sneller wat je bedoelt. En daar doe je het uiteindelijk voor.

 3. Gerrit Jan Wolffensperger steunt me. Jij ook? Says:

  Dit is iets waar ik echt trots op ben: oud-Kamerlid Gerrit Jan Wolffensperger steunt mijn kandidatuur voor de gemeenteraad van Amsterdam. En met hem nog verschillende andere D66-politici. Bekijk hun steunbetuigingen hier. Ook op andere manier tonen D66′ers hun support. Dank daarvoor! Het geeft me extra energie om campagne te voeren voor een hogere plek op de kandidatenlijst.

Leave a Reply