Triatlon? Gekkenwerk!

Triatlon-NWEr zijn van die dingen in het leven waarvan je zeker weet dat je ze nooit gaat doen. Een triatlon bijvoorbeeld. Gekkenwerk, veel te zwaar! Hoe kon het dan dat ik vanmorgen om half tien aan de oever van de Sloterplas stond om aan een triatlon mee te doen?

Ik stond daar omdat er ook zoiets bestaat als een triatlon-estafette: drie verschillende mensen doen dan de drie verschillende disciplines van de triatlon. We waren met twee teams (van D66-afdeling Nieuw-West): Eric zwom, Hans fietste en Pieter rende in het ene team, terwijl ik de taken verdeelde met Marijn en Marlies. Bovendien deden we slechts een achtste triatlon: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. En daarvan slecht één tak van sport. Kijk, dat klinkt al een stuk haalbaarder!

Denk nu niet dat een estafette-triatlon makkelijk is. Ga maar eens in wedstrijdverband 750 meter zwemmen in het koude water van de Sloterplas. Ga maar eens tempo rijden op een geleende racefiets over een parcours met acht bochten van 180 graden. En probeer daarna nog maar even tijdwinst te boeken op het winderige hardlooptraject langs diezelfde Sloterplas, wederom met drie scherpe keerpunten.

Uitdagingen zijn we om te worden aangegaan. Ik vond de Triatlon Nieuw-West een geweldige ervaring. Vorig jaar was ik toeschouwer, dit jaar deelnemer aan de estafette. En volgend jaar? Misschien ben ik dan wel zo gek om hem helemaal te voltooien. Ik heb eraan geproefd en het smaakte naar meer. Het enige wat ik miste was reuring bij start en finish. Is het een idee om er een muzikaal evenement omheen te bouwen, dat extra publiek op de been brengt? Aansluitend was er namelijk ook nog eens een Nederlands Kampioenschap Triatlon voor (sub)toppers over de Olympische afstand. Absolute topsport. Dat mag en moet een groot sportfeest zijn!

Tags: , , , ,

Leave a Reply