Sunday View: Zuidas Run 2013

Zuidasrun-2013

Vandaag heb ik voor de derde keer een wedstrijd over tien mijl gelopen: na twee keer de Dam Tot Damloop ditmaal de Zuidas Run. Met een team van D66’ers dat netjes vijftiende is geworden in het teamklassement. 

Ondanks het intens treurige weer van de afgelopen weken, maanden, jaren was het warm en zonnig tijdens de Zuidas Run. Dat heb ik geweten: met een niet optimale voorbereiding (lees: te weinig getraind) voelden mijn benen al na 6 kilometer als lood. Toch kon ik er nog een tijd van 1:13:52 uur uitpersen. Dat deed ik de afgelopen jaren beter bij de Damloop (PR: 1:11:22 uur), al valt het verschil me nog mee. Alle reden om hoopvol vooruit te kijken naar de komende ‘D2D’ waar ik wederom namens D66 aan de start verschijn. Hier alvast wat looptips, ook voor mezelf.

Foto: Zuidas Run

Tags: , , , ,

Leave a Reply