Muziekblog EHPO stopt ermee

EHPO-logoEHPO is dood, lang leve EHPO! Die boodschap zat vanmorgen in mijn mailbox. Blogger, organisator en muziekmarketeer Niels Aalberts kondigde vandaag aan dat hij stopt met zijn succesvolle weblog Eerste Hulp Bij Plaatopnamen. Net terug van zijn eigen evenement Best Kept Secret (waar de verslaggeving via social media weer op volle toeren draaide) vindt hij het mooi geweest met zijn blog.

“Volgende maand bestaat EHPO op de kop af 5 jaar. In die tijd heb ik gezegd wat ik wilde zeggen, geprobeerd vooral jonge en startende muzikanten met concrete tips, links en door het delen van mijn ervaringen verder te helpen. (…) Wat ik met EHPO probeerde te doen is klaar. Bloggen ga ik vast wel weer doen, op een ander moment, op een andere manier, over andere onderwerpen. Muziek en marketing zullen altijd voorbij komen, maar de glasheldere insteek die EHPO heeft en al 5 jaar bovenaan deze pagina prijkt, laat ik los. Eerst met vakantie en in het najaar ergens anders opnieuw beginnen. Of niet. Ik zie wel.”

Ik ken Niels van de Dutch Bloggies. In 2009 riepen wij als jury EHPO uit tot beste muziekblog. “De winnaar laat vooral het ‘do it yourself’–ethos van de blogger duidelijk spreken, in zijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden voor muzikanten.” Op het podium benadrukte Niels dat dagelijks een blog bijhouden ‘echt fucking hard werken’ is. Een jaar later schoof hij bij ons aan als jurylid. Een man met kennis, ideeën en een neus voor talent.

EHPO stopt nu, maar Niels natuurlijk niet. De populaire playlists van zijn blog verplaatste hij onlangs al naar de nieuwe website Perfects.nl. Uiteraard blijft hij twitteren (‘m’n leven lang!’) en ongetwijfeld komt er op termijn wel weer een nieuwe blog. Niels, bedankt voor vijf jaar bloginspiratie!

Tags: , , , ,

2 Responses to “Muziekblog EHPO stopt ermee”

  1. 24 Oranges: Music blog EHPO calls it quits Says:

    […] After blogging for five years Niels Aalberts, the former manager of Kyteman’s Hiphop Orkest, will discontinue his popular blog for musicians, Eerste Hulp Bij Plaatopnamen or EHPO. Aalberts feels he has said what he had to say and that his blog has run its natural life: “What I dreamed about five years ago has now become reality. Beginning musicians can do many things themselves, professionally, quickly and cheaply. […] What I tried to do with EHPO is done. I am sure to return to blogging, but in a different way and about different subjects.” […]

  2. Day Out Coverband Utrecht Says:

    Jammer hoor, heb met plezier enkele posts gelezen. Kost natuurlijk veel tijd en levert niet veel op waarschijnlijk dus begrijpelijk.

Leave a Reply