Sunday View: Ajax kampioen!

Wij-zijn-Ajax

Vandaag wordt Ajax kampioen. IJs en weder dienende, heet dat dan. Thuis tegen Willem II, de gedoodverfde degradant, moet het lukken. En als het niet lukt, lukt het volgende week tegen Groningen. Als fan geloof je dat, weet je dat zeker.

Afgelopen maand was ik in Amsterdam Zuidoost, op bezoek bij Heesterveld Creative Community. Pal tegenover deze kleurrijke broedplaats zag ik een al even kleurrijke ode aan de aanstaande kampioen. “Wij zijn Ajax, wij zijn Zuidoost”, luidde de tekst bij een graffiti-project dat scholieren van De Achtsprong en het Binnenmeer College hadden gemaakt. Dat is clubliefde. Mooi.

UPDATE 16:00 uur: Het kampioenschap is een feit. Ajax won overtuigend met 5-0 van Willem II. Hoe symbolisch: door dat resultaat werden de Amsterdammers eerste en de Tilburgers laatste. De derde titel op rij voor coach Frank de Boer. Gefeliciteerd, Ajax!

Tags: , , , , ,

Leave a Reply