Swing buiten de ring!

NiceNieuwWestUitgaan in Nieuw-West, waar doe je dat? De tweede “Swing Buiten De Ring”-kroegentocht op Goede Vrijdag gaf daarop vier antwoorden: van chique op grote hoogte tot volkse meezingers. De avond begon in de Skyy Bar van het Fashion Hotel, waar een twintigtal kroegtijgers verzamelde. Van werkzoekende tot wethouder, van raadslid tot de redactie van Nice Nieuw-West, het was een bont buitenrings gezelschap.

De Skyy Bar torent tien verdiepingen uit boven het Rembrandtpark, waarover je wijds kunt uitkijken. Geen goedkope bar, maar wittewijndrinkers krijgen wel een kelk ter grootte van de kampioensbeker die Ajax over een paar maanden omhoog mag steken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een hippe deejay.

Heel anders is de sfeer in café nummer twee: De Rooseboom aan de Jacques Veltmanstraat. Een bruine kroeg met bijpassende aankleding, waar je moeiteloos in gesprek raakt met de vaste bezoekers. Café Huizinga, op loopafstand van Rooseboom, is weer heel anders: een rondlopende bar in het midden, een gemêleerd gezelschap eromheen en een darttoernooi in de aparte (rook?)ruimte.

De avond eindigde in Café Die Rooie, een authentieke volkskroeg aan de Huizingalaan met een smartlappenzanger achter de tap die blijft zingen tot in de late uurtjes. Geen kans om dan vroeg naar huis te gaan. Kortom: genoeg te beleven op een kroegentocht in Nieuw-West!

Jeroen Mirck is columnist op website Nice Nieuw-West. Eerdere columns gingen over de Siermarkt en het Van Eesterenmuseum.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Swing buiten de ring!”

 1. Lex Says:

  Hallo Jeroen,

  Ik denk dat je het Rembrandtpark bedoelt ipv het Erasmuspark ;+)

  Leuk verhaal

  Grt. Lex

 2. Jeroen Mirck Says:

  Dank, Lex. In de haast om op tijd klaar te zijn om gisteren Homeland te kijken, was dat foutje erin geslopen. Ik heb het aangepast: het Rembrandtpark heet in de tekst weer gewoon Rembrandtpark. :)

Leave a Reply