David Bowie: The Next Day

Bowie-Stars-Tonight

De comeback van de eeuw wordt het al genoemd: David Bowie (66) is niet doodziek of met pensioen, maar terug in de spotlights met een nieuw album. Op 8 maart verschijnt The Next Day, maar op iTunes is het album al te beluisteren. De oerknal van de onverwachte lancering wordt waargemaakt door een knallend album van een onversleten rocklegende.

In een wereld waarin roddel wijdverspreid is, iedereen alles lekt en niets geheim blijft voor journalisten en social media, is het een klein wonder dat David Bowie zijn eerste album in negen jaar vakkundig onder de pet wist te houden. En dat terwijl hij met producer Tony Visconti al sinds 2010 in de studio zit. Maar ook na de lancering van de eerste single Where Are We Now? in januari blijft hij de wereld verbazen. Eerst is er nauwelijks twee maanden later de tweede single met een fabuleuze videoclip, vervolgens geeft hij het album tien dagen voor release doodleuk vrij via iTunes.

Bowie was altijd al een enigma en maakt dat imago wederom waar. Geen tournee, geen interviews. Wel een plaat die klinkt als een klok. “Here I am, not quite dying”, klinkt het in het openingsnummer. Bowie rockt, maar Bowie mijmert ook. Als oude rot zingt hij over de keerzijde van de roem, even verderop verwijst hij naar zijn muzikale verleden, met name de befaamde Berlijn-trilogie (getuige ook de ‘Heroes-hoes’). Kortom: The Next Day is Bowie’s verleden, heden én toekomst.

Bowie-on-iTunes

Tags: , , ,

2 Responses to “David Bowie: The Next Day”

  1. Jeroen Mirck Says:

    Gotcha! :)

  2. Stop de blogterreur! Says:

    […] Ter support een paar woorden van Breedvelds muzikale held David Bowie, die dit voorjaar een verrassende comeback maakte. Afgeschreven, maar juist daardoor strijdbaarder dan ooit: “Here I am, not quite dying.” Want er is altijd ‘the next day, and another day’. Hou vol, Peter. Terreur verliest uiteindelijk altijd. […]

Leave a Reply