Videobloggen voor Webwereld

Webwereld-Checkt-500px

Vandaag presenteer ik op Webwereld.nl de pilotaflevering van de nieuwe videorubriek Webwereld Checkt, waarin ICT-actualiteiten nader worden uitgediept. In deze pilot interview ik directeur Anwar Osseyran van de wetenschappelijke ICT-dienstverlener SARA over de nieuwe nationale supercomputer. Wat maakt deze machine zo bijzonder? Osseyran illustreert de kracht van de nieuwe krachtpatser aan de hand van klimaatonderzoek. Ook legt hij uit hoe SARA voorkomt dat het apparaat al bij aanschaf is achterhaald door de laatste ICT-ontwikkelingen. Klik hier voor de video bij Webwereld.

Webwereld Checkt maak ik samen met Robin Klaassen van content marketingbureau Mainframe uit Amsterdam. Bedoeling is om op korte termijn vaker video’s te gaan maken voor Webwereld en mogelijk ook andere partijen. Zelf vind ik het een prachtige uitdaging om video-interviews te doen. Tot vorig jaar had ik een wekelijkse radiorubriek over online trends, nu sla ik dus nieuwe wegen in. Spannend! Bovendien kan ik nu eindelijk tegen blogvriend Michael Minneboo zeggen: “Ja, ik ben aan het videobloggen!”
Tags: , , ,

One Response to “Videobloggen voor Webwereld”

  1. Marcel Cramer Says:

    In Munchen vorig jaar introduceerde een van de big shots van Fujitsu de K computer aan de aanwezigen. Ik was er van onder de indruk. Hier een filmpje voor nog meer super computer info: http://www.fujitsu.com/global/about/tech/k/movies/discovery-channel.html

Leave a Reply