De week van de Jeroenen

nogeenjeroenMaandag koos Europa voor een Jeroen. Donderdag kiest D66 Amsterdam voor een Jeroen. En gisteren op de ledenvergadering van D66 Nieuw-West werd bekend dat yours truly raadslid wordt in de deelraad. Na Jeroen Dijsselbloem (voorzitter van de Eurogroep) en Jeroen van Spijk (beoogd voorzitter van het hoofdstedelijke D66) alweer een Jeroen dus. Het is echt de week van de Jeroenen. Al is de ene Jeroen natuurlijk de ander niet.

Toch heeft die laatste benoeming de meeste impact op deze Jeroen. Door het plotse vertrek van D66-collega Ellen van Slagmaat word ik volgende week geïnstalleerd als haar opvolger. Als raadslid in de deelraad van Nieuw-West dus. Ik was natuurlijk al duo-raadslid (buitengewoon commissielid) sinds september 2010, maar ik promoveer nu naar een politieke rol met meer verantwoordelijkheden. Ondersteunde ik tot nu toe vooral onze drie raadsleden, voortaan ben ik zélf een raadslid met een politiek mandaat. Gekozen door de inwoners van stadsdeel Nieuw-West, echt een hele eer. Ik heb er zin an!

“D66-raadslid Ellen van Slagmaat vertrekt uit de Amsterdamse deelraad Nieuw-West. Ze gaat in februari verhuizen naar het Gelderse Lochem. Haar opvolger is Jeroen Mirck. Van Slagmaat (46) is sinds mei 2010 deelraadslid in Nieuw-West, met als portefeuilles onderwijs, zorg, cultuur en sport. Speerpunten in haar politieke werk zijn burgerparticipatie en taalonderwijs. Het D66-raadslid maakte deel uit de van speciale raadscommissie Participatie. (…) Van Slagmaat neemt afscheid tijdens de deelraadsvergadering van 30 januari 2013. Op die datum zal ook haar opvolger Jeroen Mirck worden geïnstalleerd. Mirck (41) is als buitengewoon commissielid al onderdeel van de D66-fractie in Nieuw-West. Hij neemt de portefeuilles van zijn voorganger over, maar blijft ook woordvoerder veiligheid.”
(Bron: Persbericht D66 Nieuw-West)

Op de ledenvergadering waar dit nieuws bekend werd gemaakt, leidde ik trouwens een debat met die andere Jeroen (van Spijk, niet Dijsselbloem) en twee andere D66’ers: gemeenteraadslid Carlien Roodink en kandidaat-voorzitter (landelijk) Marty Smits. Interessant om alle geledingen van D66 samen aan het woord te horen over de kansen van internationalisering. PvdA’er of niet, Jeroen Dijsselbloem had zich er ongetwijfeld in kunnen herkennen.

D66-debat-NieuwWest

Carlien Roodink, Marty Smits en Jeroen Mirck. Foto: Marijn Makker

Tags: , , , , , , ,

3 Responses to “De week van de Jeroenen”

  1. Margo Says:

    Succes!!

  2. Jeroen Mirck Says:

    @Margo: Dank je!

  3. Sanne Says:

    Wat een eer. Succes ermee! Gr Sanne

Leave a Reply