Mijn Moment 2012

Jeroen-by-Punkmedia-2012

Net als voorgaande jaren vroeg Henk-Jan Winkeldermaat me weer voor zijn prachtproject Mijn Moment, inmiddels met eigen website. Had ik het in 2010 en 2011 nog vooral over werk, dit jaar gaat het over Kinga.

Liefde op het eerst gezicht, het bestaat. Zes dagen na onze eerste ontmoeting waren Kinga en ik een stel, of iets dat daar sterk op leek. Alles gebeurde heel intuïtief. We pakten niet gelijk de auto naar Parijs, maar het scheelde weinig. Eerst werd het Mechelen, nauwelijks later reden we in twaalf uur tijd naar Lodz in Polen. Kinga wilde daar naar een concert van Muse, maar vooral ook wat oude vrienden en familie opzoeken. Of ik mee wilde. Volgens mij heb ik drie seconden nagedacht voor ik ja zei.

Die spontane autorit naar Lodz is mijn moment van 2012. Omdat het met Kinga was. Omdat het een prachtig avontuur was. Omdat ik er geweldige mensen heb ontmoet. Maar vooral ook omdat het een ongedwongenheid had die wij als volwassenen zo weinig toelaten in ons leven. Alles moet altijd gepland en vastgepind zijn, alles moet voldoen aan een verwachtingspatroon, vaak ook van de mensen om je heen.

Hoe vaak doen we écht de dingen die we het liefst doen? Hoe vaak laten we ons leiden door wilde ideeën en impulsieve acties? Naarmate we volwassener worden, schrijft het leven ons steeds meer de wet voor. Werken voor een hypotheek, bouwen aan een gezin. En dat ook nog eens onder de donkere wolken van de mondiale crisis.

Voor mij geen zakelijk moment van 2012: ik vond het afgelopen jaar qua werk maar zo-zo. Heel veel verschillende dingen gedaan, maar misschien toch ook te weinig gekozen voor wat ik echt het liefst wil doen. Soms voelde ik me zelfstandig ondernemer, op andere momenten totaal niet. Op één vlak koos ik wel: voor Kinga, voor de liefde. Dat maakt alle andere twijfels en dilemma’s futiel. Liefde overwint alles.

Ook verschenen op MijnMoment.com. Portret: Punkmedia.

Sundown-2012

Tags: , , , ,

Leave a Reply