Ariel Pink’s Haunted Graffiti: ‘Ik haat mensen’

Ariel Pink

Ariel Pink is gek. Daarom wilde ik hem dinsdag live zien optreden in Melkweg. Aanleiding was het absurde interview dat 3voor12 laatst met hem hield. Het is een kijkje in de overkokende hersenpan van Ariel Pink.

“Ik haat mensen, echt ik haat ze. (…) Ik heb helemaal geen zin om als een aap op het podium te gaan staan, maar ik moet nu eenmaal in mijn eigen band zitten. (…) Het moet onecht klinken, niet zoals je een live show gewend bent. (…) Ik houd niet van optreden.”

Afgezien van deze zelf- en menshaat spreekt Pink (in het dagelijks leven heet hij Ariel Marcus Rosenberg) zich in het VPRO-interview ook uit over de rechtszaak van zijn ex-drummer, transseksualiteit, ongebreideld neuken en zijn voorliefde voor het woord ‘Schnitzel’. Alle reden dus om hem eens live te zijn. Nou, dat heb ik geweten ook!

Dat Ariel Pink een wereldvreemde malloot is, was vooraf niet echt te missen. Melkweg omschrijft hem als volgt: “Een excentriekeling? Een muzikale weirdo? Een vrij briljant liedjesschrijver met wel minstens twee steekje los? Ariel Pink uit Los Angeles is het allemaal.”

Hoe uitte zich dat op het podium? Welnu: aanvankelijk stond Pink helemaal niet op dat podium. Vanuit de coulissen grijnsde en schreeuwde hij in een handcamera waarvan het beeld groot op een doek achter de rest van de band werd geprojecteerd. Pas na een vijftal liedjes slenterde de zelfbenoemde mensenhater het podium op. Zijn ex-vriendin Geneva Jacuzzi (die tevens het voorprogramma vormde) ging ondertussen gezellig door met filmen.

Ariel Pink’s Haunted Graffiti (zo heet de band voluit) klinkt vaak warrig en chaotisch. Pink zelf zingt geregeld hartgrondig vals en probeert alles behalve een behaagzieke performer te zijn. Toch is de weirde retro-pop, waarin zwalkend de invloed van Frank Zappa en Beck rondwaart, bij vlagen best vermakelijk. De gekte van Pink is tegelijk zijn kracht. Al begrijp ik ook best als anderen na het aanklikken van de bijgaande video’s gillend gek zijn geworden.

Vette pech, hoor je Ariel Pink denken. Sterker nog: tijdens het concert startte hij een paar keer doodleuk een digitaal applaus in. Dat is humor.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Ariel Pink’s Haunted Graffiti: ‘Ik haat mensen’”

 1. Margo Says:

  Dus je hebt een gek gezien. Die niet kan zingen. Die lopen er bij bosjes gewoon op straat. En je kunt ze bekijken zonder dat het je ook maar iets kost.

 2. Carey Tyler Says:

  Hey there! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
  There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Thanks.

 3. Dorie Says:

  The ‘Wrecking Ball’ video by Miley Cyrus might have broken records as the most watched music video, but there’s still that elephant in the room. Your woman had been enthusiastic about behaving from your young age, appearing in her own dad’s Tv set series File as well as in Bernard Burton’s Large Bass. Miley is shocked that he bought new furniture without consulting her and it actually looks good.

Leave a Reply