Ben je al abonnee?

Huishoudelijke mededeling: vanaf deze week is het mogelijk om je per mail op mijn weblog JeroenMirck.nl te abonneren. Rechtsboven op iedere pagina kun je je mailadres invullen en dan krijg je een mailtje zodra ik hier een nieuwe blogpost publiceer. Ik weet het: niks nieuws onder de zon, deze service bestaat al veel langer. Bij Blogger is het een standaard dienst, maar bij WordPress was ik enorm aan het stoeien met dit soort plugins. Toch vind ik het echt bij deze tijd passen: vroeger bezochten we nog met enige regelmaat allerlei weblogs, tegenwoordig zien we ze met een beetje pech alleen toevallig even langskomen op Facebook of Twitter. Voor wie niks wil missen, is dit dus een handige aanvulling. Bijkomend voordeel bij de installatie van deze widget: je kunt je voortaan ook abonneren op discussies waar je aan meedoet. Kortom: als je een comment plaatst, kun je aanvinken dat je op de hoogte wilt worden gehouden over volgende reacties. Ook blogdiscussies verplaatsen zich vaak naar Facebook en Twitter. Wellicht bevorderen dit soort toevoegingen het debat op weblogs. Maar ga je vooral ook te buiten op de sociale media: eveneens vernieuwd zijn de buttons om te sharen, faven, plussen en liken. Die communicatie is immers onomkeerbaar.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Ben je al abonnee?”

 1. Ximaar Says:

  Er zijn veel manieren. Als ik hieronder een het onderste vakje aanvink dan krijg ik ook per mail een seintje als je iets nieuws plaatst. Maar je moet wel eerst een reaxi plaatsen wil je die optie aangeboden krijgen.

  Daarnaast is er gewoon RSS die deze site ook heeft en waarvoor je geen mail-adres hoeft aan te leveren. En ja, wat doet het bedrijfje met je mailadres als je gebruik maakt van zo’n mailoptie?

  Zelf heb ik het allemaal geprobeerd om te zien of het werkt. Binnen WordPress.com is het goed geregeld en voeg je moeiteloos deze opties toe. Bij de RSS feed is ook de mogelijkheid om je op een categorie te aboneren. Kan voordelen hebben als mensen over fietsen en Alkmaar loggen terwijl een bezoeker Alkmaar niet interesseert en fietsen wel.

  Ik weet hoe vaak mensen een berichtje maken en kom langs als het mij uit komt. Ik wil geen seintjes. Mijn mail haal ik ook alleen op als ik er zin in heb, zodat ik niet steeds afgeleid wordt door een belsignaaltje of ook maar een envelopje onder in het beeld. Maar ik heb ook geen horloge en ben dus nooit van enige tijd geweest, duz ook niet deze. :-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Ximaar: Voor iedereen werkt dit anders. De een wil graag een melding ontvangen, de ander haat dat. Daarom bied ik graag een keuze aan. Door Jetpack te installeren heb ik de mogelijkhied geactiveerd om subscriptions toe te staan. De aanvinkvakjes hieronder zijn daar een onderdeel van. Wat RSS betreft: superhandig, maar dat is ook persoonlijk. Zo raadpleeg ik zelf mijn Google Reader steeds minder vaak.

Leave a Reply