Terugblik op Dam Tot Damloop 2012

Toch nog even terugkomen op mijn tweede Dam Tot Damloop: beter weer, nog betere sfeer en zelfs een betere eindtijd. Ik had even in mijn hoofd zitten dat de 1 uur 13 van vorig jaar mijn bruto tijd was (zelfgeklokt, dus niet de wedstrijdtijd), maar dat was wishful thinking. Oftewel: mijn 1:11:22 uur van dit jaar overtreft mijn oude toptijd van 1:13:38 uur uit 2011. En dan te bedenken dat er (ondanks mijn 9 looptips) ditmaal toch een paar dingen niet optimaal waren:

 1. Ik was relatief laat bij de start, waardoor ik achterin het startvak van de sponsorlopers stond en dus na het startschot iedereen moest inhalen. Al dat zigzaggen langs de langzame lopers kost tijd.
 2. De laatste weken voor de wedstrijd heb ik iets te fanatiek doorgetraind, tot aan de dag voor de race aan toe. Ik had de laatste dagen meer rust mogen nemen.
 3. Met de stortregens van 2011 in gedachten had ik me iets te warm aangekleed. Een loopshirt met lange mouwen is echt niet nodig.
 4. Gedurende de race kreeg ik last van een bloedblaar. Die voelde ik met name tijdens het laatste stuk in Zaandam. Het was een flinke zwelling die ik vandaag door de huisarts heb laten doorprikken.

Genoeg verbeterpunten dus voor een nog snellere tijd. Dat is een goede ambitie voor volgend jaar. Want reken maar dat ik dan opnieuw meedoe aan de Dam Tot Damloop. Al was het maar om na afloop gezellig te gaan borrelen met D66 Zaandam. Ilse, Sanne, Edde, Michel en alle anderen, tot volgend jaar! En voor de thuisblijvers: zoek Jeroen op de wedstrijdbeelden!

 

Tags: , , ,

5 Responses to “Terugblik op Dam Tot Damloop 2012”

 1. Eye Run: filmen in slow motion Says:

  […] Ik vroeg me af of ik een soortgelijk effect zou kunnen bereiken tijdens de Dam tot Damloop Amsterdam, met stip mijn favoriete loopevenement aller tijden! De Eye Care Foundation, voor wie ik een jaar geleden zelf de Damloop liep – onder andere samen met Jeroen Mirck (die dit jaar overigens zijn tijd flink aanscherpte!) – was zo vriendelijk om mij toestemming te verlenen om te komen filmen tijdens de voorbereidingen van ‘hun’ lopers in aanloop naar het evenement. […]

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Eye Run: Mooie video van de Damloop, Kim Westerweel!
  https://vimeo.com/50072417

 3. Kim Says:

  Thx Jeroen! :-)

 4. Sloterplasloop 2012 Says:

  […] Net als vorig jaar liep ik medio september de Dam Tot Damloop, net als vorig jaar liep ik begin oktober de Sloterplasloop. Een echte thuiswedstrijd, maar ditmaal ging het niet zonder slag of stoot. Mijn onderrug schoot gisteren weer eens helemaal vast. Beweging leek me de beste remedie, dus ging ik toch van start: aanvankelijk heel voorzichtig, maar gaandeweg ging het steeds beter. Op de atletiekbaan van AAC had ik zelfs nog de energie voor een stevige eindsprint. Mijn eindtijd: 43:04, sneller dus dan de 43:41 van vorig jaar. Daarmee werd ik zevende in de categorie van lopers tussen 35 en 45 jaar. Volgend jaar moet – zonder rugpijn – een nog snellere tijd mogelijk zijn! […]

 5. Paul Says:

  Ik heb hem zelf ook gelopen afgelopen jaar! Erg leuk, en ook leuk om zoiets te doen met je vriendin. Via een leuke datingsite die mensen bij elkaar brengt op basis van hobby’s ben ik Lieve tegengekomen. Samen hebben we nu de damloop gelopen, zij was nog iets sneller ook!

Leave a Reply