Sunday View: Pechtold on tour

Zomer of niet, de verkiezingscampagne is nu echt losgebroken. Vrijdag ging partijleider Alexander Pechtold op campagne in de Amsterdamse binnenstad. Een fotoreportage.

Samen met een Amsterdams flyerteam togen Pechtold en het lokale kandidaat-Kamerlid Vera Bergkamp vanaf het Max Euweplein naar het Vondelpark en de Leidsestraat, om de campagnetour af te sluiten op het Rembrandtplein.

Met minder dan vier weken te gaan is de verkiezingsstrijd enorm spannend. VVD en SP lijken te strijden om de koppositie, maar daarachter staan PvdA, PVV, D66 en CDA dicht op elkaar. Een goede campagne kan dus beslissend zijn om een goede onhandelingspositie te vergaren bij de formatie. Daar waar SP-leider Emile Roemer worstelt met staatsman-onwaardige uitspraken (“Over my dead body!”), lijkt Pechtold klaar voor regeringsdeelname. De sleutel tot een nieuw kabinet ligt in het ‘radicale midden’.

Foto’s: Roy van der Linden / Jeroen Mirck

Tags: , , ,

Leave a Reply