Scheer niet alle zzp’ers over één kam!

De leden van D66 hebben tot 5 juli de tijd om invloed uit te oefenen op de advies-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen van 12 september. Vandaag stuurde het partijbureau er een laatste herinneringsmail uit, met een pdf vol korte motivaties van kandidaat-Kamerleden. Dit is mijn laatste oproep annex stemadvies:

Stem Jeroen Mirck! Waarom? Omdat er te veel ambtenaren op de D66-kandidatenlijst staan en te weinig ondernemers. Jeroen Mirck is zelfstandig ondernemer (zzp’er) in media en ICT. Deze creatieve industrieën lenen zich bij uitstek voor innovatie en helpen zo de economie weer op gang. Tegelijk speelt hier consumentenbescherming, online privacy en digitale burgerrechten. Jeroen Mirck kan hier het verschil maken. Ook zet hij zich in voor de sterk groeiende groep zzp’ers, die zich vaak niet in het Haagse beleid herkennen. Scheer niet alle zelfstandigen over één kam! Als lokaal politicus in Amsterdam pleit hij voor investeringen in (taal)onderwijs, zodat ook outsiders extra carrièrekansen krijgen. Steunt u deze ambities, stem dan Jeroen Mirck! 

Wilt u mijn ideeën en speerpunten nog wat uitgebreider teruglezen, kijk dan hier wat ik als Kamerlid zou willen bereiken.

Tags: , , , ,

8 Responses to “Scheer niet alle zzp’ers over één kam!”

 1. Isdatzo? Says:

  Mwah… Jij bent toch ook gedwongen ZZP-er sinds je eruit gemikt bent bij Emerce? (Paar uitstapjes naar de Joop en Delloite daar gelaten)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Isdatzo: Als je al begint met de leugen dat ik ‘eruit gegooid’ zou zijn bij Emerce, dan moge duidelijk zijn dat de rest van wat je zegt ook allemaal louter speculatie is. En dat allemaal nog anoniem ook. Gelukkig zijn politici wél mensen die met open vizier én met serieuze research de discussie aan durven te gaan.

 3. Isdatzo? Says:

  [Blablabla, KNIP] Ik zat destijds dicht op het vuur. [Blablabla, KNIP]

  Noot van de webmaster: Niet dicht genoeg, want het klopt niet. Tweede waarschuwing: leugens worden verwijderd, dus hou je een beetje aan de feiten.

 4. Isdatzo? Says:

  Bij de weg…

  Ik wens je veel succes!

  Maar realiseer je dat dit soort dingen zeker boven water komen als je echt een publiek persoon wordt.

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Isdatzo: Dank voor de succeswens. En bedenk: ik ben juist enorm transparant op dit weblog. Veel politici reageren überhaupt niet op dit soort vragen.

 6. Isdatzo? Says:

  Je bent verre ván transparant Mirck.

  Ook bij jou gaan soms dingen mis net als bij ieder anders mens.
  Alleen op jouw blog is je leven een grote successtory.

 7. Jeroen Mirck Says:

  Inderdaad, ook in mijn leven gaan dingen mis. Soms schrijf ik daar over, lees bijvoorbeeld eens de eindejaarsterugblikken van 2010 en 2011. Ook heb ik openhartig geschreven over het bezoek van Rutger Castricum en over kritiek die ik kreeg als juryvoorzitter van de Dutch Bloggies. Ik loop namelijk niet weg voor kritiek, allerminst. Maar als je louter zelfkritiek wil lezen, kun je beter bij Hans Dorrestijn terecht.

 8. In debat met PvdA Says:

  […] De beroepsbevolking verandert razendsnel: van elke twaalf werkenden verdient er één zijn brood in een andere rol dan die van werknemer. Daar houdt ons stelsel van regels rondom arbeidsmarkt en sociale zekerheid nog helemaal geen rekening mee. Ook veel politieke partijen snappen het zelfstandig ondernemerschap nog niet helemaal. Zo lijken PvdA en SP zzp’ers vooral zielig te vinden en willen zij hen allerlei regels opleggen die voor mensen in loondienst gelden. […]

Leave a Reply