Stripdagen Haarlem 2012

Dit weekend vindt het leukste stripfestival van Nederland plaats: de Stripdagen Haarlem. Uiteraard worden daar ook weer enkele tekenaar gehuldigd. Michiel van de Pol (zie de autobiografische Wordfeud-strip hierboven) won de Willy Vandersteenprijs. De Debuutprijs van Comic House ging naar Tim Enthoven voor zijn fabelachtige boek ’Binnenskamers’, terwijl de Comik Web Award (een soort opvolger van mijn eigen Clickies) vrijdag werd uitgereikt aan Christiaan de Jong voor zijn ’Heerlijke stripjes bij de koffie’. En dan vergeet ik bijna de Benelux Beeldverhalenprijs van NRC, gewonnen door Frederik van den Stock. Zondag om 13:00 uur interview ik Van de Pol in de Kleine Zaal van de Philharmonie. Komt allen!

Update 04-06: Helaas zijn er geen beelden van mijn interview met Michiel van de Pol, maar gelukkig hield ook Michael Minneboo een video-interview met hem over zijn nieuwe boek Scherpschutters. Een prachtige beeldroman over zijn vader.

Tags: , ,

Leave a Reply