Op campagne in Amsterdam

Zomerborrel D66 Amsterdam

Zaterdag 30 juni ging D66 landelijk de straat op voor een grootschalige flyeractie. De Amsterdamse afdeling ging alle stadsdelen door en eindigde op het terras van café Hanneke’s Boom, voor de jaarlijkse zomerborrel. Een foto-impressie.

D66-team West

Het team van afdeling Nieuw-West begon op het Osdorpplein en sloot later aan bij ‘Team West’ op het Mercatorplein. Daarna ging het campagneteam, inclusief de hooggeplaatste kandidaat Vera Bergkamp (bekend als voorzitter van COC Nederland), de binnenstad in. Elders in de stad werd ook volop geflyerd, met veel lokale D66’ers en zittend Kamerlid Pia Dijkstra.

Flyerteam D66 Nieuw-West

Ook op vrijdag werd er trouwens al campagne gevoerd door D66 Amsterdam, met kandidaten als Judith Swinkels en Robert van Asten. Toen werden de Albert Cuyp Markt, het Sarphatipark en de Zuidas aangedaan. Kortom: D66 verovert Amsterdam!

D66 in Saphatipark

UPDATE (01-07): En zondag? Toen togen vijf Amsterdamse kandidaten naar Groningen. Vera Bergkamp en Roy Ristie gingen op eigen houtje, terwijl Pim de Kuijer, Bart van Grevenhof en ik meereden in de ‘D66-tourbus’ van Martijn Toby. Ook Sander Boschma (samen met Martijn bestuurslid van de thema-afdeling D66 Cultuur) vergezelde ons. De lange rit bleek meer dan de moeite waard.

Ondanks het zomerse weer was de opkomst in Groningen geweldig. Alle kandidaten profileerden zich niet alleen via een pitch, maar gingen ook met elkaar in debat en konden bovendien speeddaten met de aanwezige leden. Zo heb ik een heel goed gesprek gevoerd over de betutteling van zzp’ers door de politiek. ‘s Avonds ging een groot gezelschap D66’ers, waaronder ook Salima Belhaj en Wouter Koolmees, nog even een hapje eten aan de Vismarkt. Groningen, bedankt!

Tags: , , , ,

One Response to “Op campagne in Amsterdam”

  1. Alexander Pechtold (D66) op campagne Says:

    […] Met minder dan vier weken te gaan is de verkiezingsstrijd enorm spannend. VVD en SP lijken te strijden om de koppositie, maar daarachter staan PvdA, PVV, D66 en CDA dicht op elkaar. Een goede campagne kan dus beslissend zijn om een goede onhandelingspositie te vergaren bij de formatie. Daar waar SP-leider Emile Roemer worstelt met staatsman-onwaardige uitspraken (“Over my dead body!”), lijkt Pechtold klaar voor regeringsdeelname. De sleutel tot een nieuw kabinet ligt in het ‘radicale midden’. […]

Leave a Reply