Koninginnedag 2012

Koninginnedag 2012

Vooraf was er scepsis, boosheid, vrees: Koninginnedag in Amsterdam wordt helemaal niet leuk dit jaar! De reden? Burgemeester Eberhard van der Laan verbood het grote dancefeest van Radio 538 op het Museumplein en stond supermarkten niet toe veel alcohol te verkopen. In de praktijk leverden deze maatregelen echter een geweldig nationaal feest op: er kwamen nog altijd 700.000 mensen feestvieren in de hoofdstad, waaronder meer gezinnen en ook meer Amsterdammers zelf. Bovendien waren er beduidend minder arrestaties. Mijn eigen Koninginnedag was heel geslaagd. Moeiteloos kon ik van Nieuw-West naar het Haarlemmerplein fietsen, om vervolgens (via het Museumplein!) door te rijden naar de gezellige vrijmarkt op en rond de Apollolaan in Zuid, met de leukste koopjes. Al is er natuurlijk altijd iets op die vrijmarkten af te dingen, uiteraard. ‘s Avonds eindigde mijn Queen’s Day met vuurwerk boven de Sloterplas. Minder is soms écht meer, zeker voor Amsterdammers in hun eigen stad.

Tags: , ,

2 Responses to “Koninginnedag 2012”

  1. Iwan Says:

    Hallo Jeroen,

    Helemaal mee eens, gezellige boel gisteren in de stad. Voor nog meer vuuwerk zie http://tinyurl.com/ckfzzd6

  2. Jeroen Mirck Says:

    Mooie foto’s van het vuurwerk, Iwan. Nice! :)

Leave a Reply