Gratis cursus Social Media voor Pascal Smit (SP)

SP Lutjebroek op Geenstijl

Vanavond heeft SP Amsterdam een cursus Social Media gepland. Kan het ironischer? Het gebeurt namelijk op de dag dat duo-raadslid Pascal Smit van de SP-fractie in stadsdeel West in opspraak is gekomen omdat hij op Facebook doodsbedreigingen heeft geuit aan het adres van tv-presentator Jort Kelder en VVD-premier Mark Rutte. Inmiddels heeft voorzitter Paula van Dijnen van SP Amsterdam voor de camera van AT5 laten weten dat Smit op non-actief is gesteld.

Dat je iets doms zegt op Twitter of Facebook, het kan gebeuren. SP’er Pascal Smit slaat echter totaal door:

“Kan iemand die Jort afschieten? Dank. (…) Hij moet een chronische ziekte krijgen en kreperen in de bijstand, die pleurishond en de rest van zijn soort. En elke dag pijn lijden en zelf z’n medicijnen dokken. Naar de voedselbank, die hufter.”

Over minister-president Mark Rutte zegt Smit: “Ben uien aan ‘t snijden nu. Weet niet wat me meer aan het huilen maakt: die uien of onze asociale onmenselijke teringregering. Ik en een mes. En geen Rutte in de buurt. Hij zal eens géén mazzel hebben, die bloedhond. (…) Ik word beroemd, ik krijg gratis eten. Langer dan vijftien jaar krijg ik toch niet.”

Misschien had Pascal Smit toch wat beter de Kaderkrant van oktober 2011 moeten lezen. Daarin praat het landelijk partijbestuur van de SP haar kaderleden in het land bij over sociale media. Met als waarschuwing: “Eén ondoordachte opmerking, één rare foto – het kan morgen op de voorpagina van De Telegraaf of van GeenStijl staan, ook al ben je SP-bestuurslid in Lutjebroek.”

Pascal Smit weet daar nu alles van. Ook is hij in één klap beroemd en staat hij bovenaan de homepage van Telegraaf.nl. Maar wat ging er in vredesnaam om in zijn hoofd toen hij dit optikte?

Voorpagina Telegraaf

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Gratis cursus Social Media voor Pascal Smit (SP)”

 1. Jeroen Mirck Says:

  Vannacht heeft Pascal Smit een excuusbericht geplaatst op Facebook, in de eerste plaats gericht aan Jort Kelder en Mark Rutte. Een citaat:

  “Ik hoop dat duidelijk is dat ik spijt heb van gedane uitlatingen. Die had ik nooit mogen doen. Ik hoop ook dat duidelijk is dat van een werkelijke doodswens aan beide heren geenszins sprake is en nooit is geweest. Ik betreur mijn gedane uitlatingen ten zeerste en betreur iedere schade aan personen en aan de SP.”

 2. Hans Says:

  Mager excuusje. Ik vind het onbegrijpelijk dat een gemeenteraadslid zich kan verlagen tot dit soort teksten. Hij moet toch weten dat bij iedere puistige puber die een doodsbedreiging de twitters op slingert, binnen een paar uur een arrestatieteam voor de deur staat?

 3. Jeroen Mirck Says:

  Voor de camera van GeenStijl zei Pascal Smit gisteren dat hij zich terugtrekt uit de politiek, maar dat hij nog nadenkt over de vorm waarin hij dat aankondigt.
  http://www.geenstijl.tv/2012/04/dreigmeneer_pascal_smit_sp_sta.html

  Tegen De Telegraaf is Smit zelfs nog uitgesprokener: “Ik ga mijn zetel opgeven. Ik wil de SP niet meer schade berokkenen dan ik nu al gedaan heb. Ik heb ontzettend veel spijt van mijn uitlatingen, maar kan het niet terugdraaien. Mijn positie is nu onhoudbaar geworden.” Komende vrijdag beslist het Amsterdamse afdelingsbestuur namelijk over de gevolgen voor Smit. “Ik verwacht dat het bestuur zal besluiten mij weg te sturen. Ik kan dat ook begrijpen. Daarom bevestig ik nu maar dat ik inderdaad de politiek ga verlaten.”
  http://telegraaf.nl/binnenland/11928093/__Geflipte_SP_er_stapt_op__.html

Leave a Reply