Betaald parkeren in Slotervaart

Deze woensdag heeft de deelraad van Nieuw-West gestemd over de beslissing op bezwaar voor betaald parkeren in Slotervaart. De coalitiepartijen PvdA, D66 en GroenLinks willen het oude besluit handhaven, maar wel met de kanttekening dat betaald parkeren in Slotervaart zal worden geëvalueerd en mogelijk op punten aangepast na vaststelling van de nieuwe Parkeernota in februari. Daarover publiceerden de drie partijen deze week een artikel in Westerpost. Wat gaat er nu gebeuren?

Wat D66 betreft is betaald parkeren geen melkkoe om de begroting te spekken. Daarom hebben de sociaal-liberalen zwaar ingezet op parkeerproblemen repareren in de aankomende Parkeernota van de eigen wethouder Ronald Mauer. Het oude dossier ‘Slotervaart 2’ wil de partij afsluiten om weer helemaal naar de toekomst te kunnen kijken. Samen met PvdA en GroenLinks zijn vier doelen gesteld ten aanzien van het parkeerbeleid in Nieuw-West:

“Na vaststelling van de aankomende Parkeernota willen de coalitiepartijen een evaluatie laten uitvoeren van het betaald parkeren in Slotervaart, waarbij ervoor gezorgd wordt dat de meningen van alle inwoners van het gebied aan bod komen – zowel de voor- als de tegenstanders. Verder willen zij in de toekomst bekijken of er gewerkt kan worden met aangepaste bloktijden (en dus korter betalen op een dag) of aangepaste tarieven voor parkeren op straat (goedkoper in gebieden die minder populair zijn bij vreemdparkeerders).

Ten derde willen de coalitiepartijen bezien of een oplossing gevonden kan worden voor de problemen van bewoners die over een gecombineerde garage/berging beschikken die onvoldoende ruimte biedt om een auto te stallen, zoals het geval is in Oostoever. Binnen de huidige regels is het voor deze bewoners niet mogelijk om een parkeervergunning op straat te krijgen voor hun auto. Ten slotte moeten bij het kiezen tussen verschillende vormen van parkeerregulering, zoals blauwe zones en betaald parkeren, alle mogelijkheden goed tegen elkaar worden afgewogen en niet automatisch worden gekozen voor betaald parkeren.”

Het politieke debat over de Parkeernota gaat op 1 februari van start. De deelraad is van plan om er op 22 februari een besluit over te nemen. Wat de coalitiepartijen betreft worden bovenstaande vier punten hierin meegenomen. Er wordt dus snel meer duidelijk over het parkeerbeleid in dit deel van Amsterdam.

Jeroen Mirck is duo-raadslid van D66 in stadsdeel Nieuw-West.

Tags: , , , , ,

One Response to “Betaald parkeren in Slotervaart”

  1. Eugene Says:

    En nu zo snel mogelijk die betaalapparaten vervangen. Het is mij niet een keer gelukt om er een kaartje uit te halen. Op een onleesbaar display eerst allerlei moeilijke opdrachten uitvoeren. Wacht met smart op een bekeuring. Mag de rechter me eens uitleggen hoe dit werkt met de zon in je rug.

Leave a Reply