Roast Revisited

Ter gelegenheid van mijn veertigste verjaardag organiseerde ik vrijdag een #MIRCK ROAST. Geïnspireerd door Charlie Sheen gaf ik mijn vriendenkring een vrijbrief om me eens op humoristische wijze te fileren. Nou, dat heb ik geweten.

“Vind je op je veertigste de tijd aangebroken om nu eindelijk eens te weten hoe je familie en vrienden over je denken?” vroeg mijn vader me. “Eens horen wat je eigenlijk altijd al hebt vermoed? Testen van je gasten, test voor jezelf? Komt het misschien voort uit een sluimerend narcisme of masochisme?”

Grenzeloos naïef, zo noemde voormalig Adformatie-collega Erwin Wijman me. Gelukkig voegde hij eraan toe dat hij van naïeve mensen houdt. Of ijdel wellicht? Mijn broer Vincent zei het als volgt: “Jeroen is een bezige bij. Die graag continu zoemen hoort. Al is het zijn eigen gezoem. Die razendsnel van de ene naar de andere bloem vliegt. Die graag om zich heen steekt. Zeker als het weer nieuw gezoem oplevert.”

Waren de ‘roasts’ confronterend? Jazeker. Toch was de goedbedoelde kritiek vooral een verhelderende spiegel die me werd voorgehouden, een spiegel waar ook veel liefde uit sprak. Dank daarvoor, Marcel, Sander, Noor, Vincent en Erwin! En dank voor jullie komst, Natasha, Klaas, Bep, Corine, Viola, Reza, Denzel, Milo, Rodin, Ana, Harald, Roy, Flavia, Inez, Pam, Hans P., Hans K. en Remco. Het was een geroosterd feestje. Well done, roasters!

Tags: , , , ,

6 Responses to “Roast Revisited”

 1. Sander Says:

  Hey J,
  Je laatste woord is niet echt Sheeny..
  Het was een origineel feest.
  S

 2. Jeroen Mirck Says:

  Helemaal waar. Even iets anders bedacht: “Well done, roasters!” :)

 3. Corrie Says:

  Hééé Jereoen, van harte gefeliciteerd met je 40ste verjaardag!
  Het is een prachtleeftijd maar hierna lijkt het wel veel sneller te gaan dan daarvoor (zegt deze 63-jarige).
  Geniet dus van iedere dag en moment.

 4. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor de tip, Corrie. Stop de tijd! :)

 5. Evalien Says:

  Jammer dat ik er niet bij kon zijn! Geen “roasts” mijnerzijds, slechts m’n late felicitaties!

 6. Jeroen Mirck Says:

  Felicitaties zijn altijd leuk. Dank je wel, Evalien!

Leave a Reply