Sunday View: Flickr Pro

“Gratis is geen businessmodel”, zei Joe Pine afgelopen maand tegen me in een interview voor Adformatie. Toch zijn er tal van gratis diensten op internet, waarbij je verkapt ‘betaalt’ door je te laten blootstellen aan adverteerders. Daar moest ik aan denken toen vandaag mijn betaalde account bij fotodienst Flickr dreigde te verlopen. Er zijn volop gratis tegenhangers en uiteraard heeft Flickr zelf ook een gratis variant. Net als bij muziekdienst Spotify is het nadeel dat gratis leden gelimiteerde toegang hebben. Bij Flickr mag je dan nog altijd dagelijks bergen foto’s uploaden, maar slechts de laatste 200 foto’s blijken zichtbaar op je Flickr-profiel. Voor mij zou dat betekenen dan 3.800 van mijn 4.000 foto’s in één klap onzichtbaar zouden worden. Dat wilde ik niet. Daarom ben ik ook de komende twee jaar weer een Flickr Pro. Kosten: 50 dollar. Valt best mee dus.

Ter gelegenheid van de verlenging van mijn Flickr-account heb ik vandaag voor de rubriek Sunday View enkele oude foto’s opgeduikeld die de afgelopen 4,5 jaar veel views, faves of comments kregen.

In de knoop

Erect Penis Woman without pumps

French Party in De Nieuwe Anita

Naked Woman / Street Art Kuip by Night

Golden Gate Bridge

Mijn (verlengde) Flickr Pro-account vindt je hier.
Mobiele foto’s en Instagrams vindt je hier en hier.

Tags: , ,

Leave a Reply