R.I.P. Steve Jobs

Steve Jobs, de visionair van Apple, is vannacht overleden. Tot augustus was hij nog CEO van het bedrijf dat hij groot maakte, maar vanwege gezondheidsklachten was hij genoodzaakt om te stoppen. Apple eert Jobs (1955-2011) met het volgende statement.

“Apple has lost a visionary and creative genius, and the world has lost an amazing human being. Those of us who have been fortunate enough to know and work with Steve have lost a dear friend and an inspiring mentor. Steve leaves behind a company that only he could have built, and his spirit will forever be the foundation of Apple.”

Voor een uitgebreider stuk over Jobs verwijs ik naar mijn artikel over zijn vertrek als topman, met de omineuze titel: Wat is Apple zonder Steve Jobs? En er is natuurlijk die inspirerende Stanford-speech.

Tags: , ,

2 Responses to “R.I.P. Steve Jobs”

  1. Siri, personal assistant op iPhone 4S Says:

    […] Werkelijk jaloersmakend zijn natuurlijk de nieuwe features van de iPhone 4S, die Apple vorige week daags voor het plotselinge overlijden van Steve Jobs presenteerde. Mijn ‘running mate’ Sheila keek al uit naar de camera van het toestel: acht megapixels, the real shit. Andere fanatieke gebruikers verheugen zich op de grotere snelheid en de betere batterij van het ding. De mooiste feature lijkt toch wel Siri. Deze intelligente spraakbediening voert opdrachten uit die je tegen de telefoon zegt: routes plannen, files melden, sms’jes voorlezen en beantwoorden, kooktips en het weerbericht opzoeken. […]

  2. Terugblik op het digitale jaar 2011 Says:

    […] Terwijl Apple en Samsung een patentenoorlog uitvochten over de iPad en de Galaxy, trad de zieke Steve Jobs eind augustus terug als topman van Apple. Koppen als ‘Wat is Apple zonder Jobs?’ bleken omineus, want de digitale pionier overleed niet veel later, op 5 oktober. Zijn overlijden kreeg zo veel aandacht dat het leek alsof er een wereldleider of rockstar was heengegaan. […]

Leave a Reply