Sunday View: Dam Tot Damloop 2011

Dam Tot Damloop 2011

Deze zondag liep ik mijn eerste Dam Tot Damloop. Dit grootste loopevenement van Nederland, met 40.000 deelnemers, was een geweldige ervaring. In deze Sunday View een fotoverslag.

Dam Tot Damloop 2011

Ik liep de Dam Tot Damloop 2011 voor het goede doel: familie en vrienden konden mijn Ten Miles (16,1 km) sponsoren en dat geld ging naar stichting Eye Care Foundation. De teams van EyeCare kwamen zondagmorgen bijeen in het Amsterdamse café In De Wildeman. Daar maakte ECF-directeur Martien Broers bekend dat de er door ‘zijn’ lopers meer dan 16.000 euro was binnengebracht.

Doedelzakken bij start #Damloop. Heerlijke dag!

Tegen elven wandelden de teams naar de Prins Hendrikkade, waar alle lopers in verschillende shifts van start zouden gaan. Bij het startvak werd de stemming er flink ingebracht door een orkest met doedelzakken. Langs de looproute zouden nog veel meer muziek volgen: allerhande bands en deejays. Die gezellige sfeer deed je bijna vergeten dat het flink regende tijdens de wedstrijd.

Aan de start. #Damloop

Van de Damloop zelf heb ik helaas geen foto’s, want dat is wat lastig tijdens het rennen. Voor een impressie van het parcours verwijs ik graag naar deze korte video. Ik liep een evenwichtige race (bekijk mijn stats op RunKeeper) en finishte in een tijd die mezelf verraste: 1:13:38 uur. Niet te vergelijken met de winnende race van Leonard Patrick Komon (44:27), maar met een snelheid van ruim 13 km/u wel echt boven verwachting.

Mijn dank gaat uit naar organisator Le Champion, de Eye Care Foundation, mijn loopgroep Dam Runners en natuurlijk mijn naaste teamgenoten Kim en Martin. Bedankt allemaal. Volgend jaar doe ik weer mee!

Happy Damrunner #DtDloop #Damloop

Tags: , , ,

9 Responses to “Sunday View: Dam Tot Damloop 2011”

 1. JeroenMirck.nl » Brettenloop 2011 Says:

  […] Dit jaar heb ik het hardlopen weer actief opgepakt. Na een half jaar actief trainen, onder meer met de Dam Runners, loop ik in september mijn eerste wedstrijden sinds vele jaren. Op 18 september mijn eerste Dam Tot Damloop (Ten Miles, 16,1 km), maar eerst de Brettenloop. Deze wedstrijd van de Amsterdamse Atletiek Combinatie (AAC) over 10 kilometer loopt van het Amsterdamse Westerpark naar natuurgebied De Bretten en terug. Een mooi parcours. In de plenzende regen lag ik lange tijd op de vijfde plek, maar moest tegen het einde toch nog een paar mensen voor laten gaan. Uiteindelijk finishte ik als tiende, in 44:21 minuten. Nu op naar de Damloop! […]

 2. Erik Says:

  Beste Jeroen, Namens Eye Care Foundation hartelijk bedankt. We hebben een link en nieuwsbericht toegevoegd op http://www.eyecarefoundation.nl. Kijk maar op http://www.eyecarefoundation.nl/home/nieuws. Hopelijk helpt dit om nog meer mensen je verslag te laten lezen.

  Tot volgend jaar!

  Erik van Dorp, namens Eye Care Foundation

 3. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor de vermelding, Erik!

 4. Martien Broers Says:

  Beste Jeroen,
  Geweldig dat je hebt meegelopen voor Eye Care Foundation. En heel leuk dat je verslag op op je weblog te lezen is. Zoals ik gisteren al vanaf een stoel over de hoofden van de lopers heen riep: alle ECF-lopers samen hebben meer dan 16.000 euro bij elkaar gelopen. Een fantastisch resultaat.
  Martien Broers, directeur Eye Care Foundation

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Martien: Meer dan 16.000 euro, een geweldig bedrag. Je had het voor aanvang van de Damloop inderdaad genoemd, maar ik was het exacte bedrag vergeten. Wedstrijdspanning, zullen we maar zeggen. ;)
  Ik heb het sponsorbedrag inmiddels toegevoegd aan mijn blogpost.

 6. Sunday View: Sloterplasloop 2011 Says:

  […] Terwijl elders in Amsterdam de #instagramwalk020 werd gehouden, liep ik zondag mijn derde Amsterdamse hardloopwedstrijd in vier weken tijd: na de Brettenloop (10 km in 44:21) en de Dam Tot Damloop (16 km in 1:13:38) voltooide ik de Sloterplasloop in 43:41. Speciaal voor de Instagram-walkers deze vintage foto van de atletiekbaan van AAC op sportpark Ookmeer, in Osdorp. Keep on walking! […]

 7. Mijn Moment 2011 Says:

  […] Het jaar 2011 zat vol bijzondere momenten. Zo pakte ik het hardlopen weer serieus op en deed voor het eerst sinds bijna tien jaar mee aan een grote hardloopwedstrijd. Bij dit debuut op de Dam Tot Damloop verbaasde ik mezelf met een gemiddelde snelheid van bijna 14 km/u over een afstand van tien mijlen. En dat in de stromende regen. Voor het goede doel, dat wel. Vooruit, toch een goed voornemen: in 2012 loop ik de Damloop opnieuw, hopelijk met beter weer en een nog snellere tijd. […]

 8. Dam Tot Damloop: 9 looptips Says:

  […] Dit weekend doe ik weer mee aan het grootste loopevenement van Nederland: de Dam Tot Damloop. Vorig jaar moeste de lopers een langdurige hoosbui trotseren, dit jaar zijn de weersvoorspellingen gunstiger. Al weet je dat in Nederland nooit zeker. Dit soort tegenslagen horen bij een hardloopwedstrijd, maar je kunt je er tegen wapenen. Als redelijk ervaren hardloper (drie marathons en talloze kortere wegraces) heb ik een paar looptips op een rij gezet. […]

 9. Terugblik op Dam Tot Damloop 2012 Says:

  […] Toch nog even terugkomen op mijn tweede Dam Tot Damloop: beter weer, nog betere sfeer en zelfs een betere eindtijd. Ik had even in mijn hoofd zitten dat de 1 uur 13 van vorig jaar mijn bruto tijd was (zelfgeklokt, dus niet de wedstrijdtijd), maar dat was wishful thinking. Oftewel: mijn 1:11:22 uur van dit jaar overtreft mijn oude toptijd van 1:13:38 uur uit 2011. En dan te bedenken dat er (ondanks mijn 9 looptips) ditmaal toch een paar dingen niet optimaal waren […]

Leave a Reply