Sunday View: GeenStijl in het museum

NIeuw-West, thuis best

Het rode kastje in mijn huiskamer is beroemd. Op 4 september 2009 linkte GeenStijl naar mijn foto van dit IKEA-meubelstuk, waarna duizenden reaguurders kwamen kijken. Later doopte de shockblog het ding zelfs tot Jeroen Mirck Kastje, al noemt IKEA het nog steeds ‘PS’. Inmiddels staat de teller op Flickr alweer op ruim 62.000 views. En het laatste nieuws? De foto hangt in het museum.

“Wat is er achter uw voordeur te zien?” Deze vraag staat centraal bij de expositie Nieuw-West Thuis Best, georganiseerd door West Side Stories, de projectlocatie van fotomuseum Foam in Amsterdam Nieuw-West. Als bewoner van de wijk Slotervaart stuurde ik mijn veelbekeken foto in, begeleid door deze toelichting:

“Als internetjournalist heb ik een haat/liefde-verhouding met het weblog Geenstijl.nl, dat geregeld naar deze foto linkt. GeenStijl heeft iets tegen de wijk waar ik woon (Slotervaart), mijn politieke inzet om er iets beters van te maken (ik zit namens D66 in de stadsdeelraad van Nieuw-West) en mijn kritiek op allochtoon-onvriendelijke websites zoals Geenstijl zelf. Blijkbaar hebben ze geen betere argumenten dan kritiek op mijn interieur. Dat maakt me juist extra trots op mijn huiskamer.”

Mijn rode kastje heeft dus het museum gehaald, en GeenStijl ook. Wil je mijn foto en de 174 andere bekijken, dan kun je nog tot eind september terecht bij West Side Stories. Met dank aan Pritt Stift voor dat ene linkje in 2009.

Expo: Nieuw-West, thuis best

Sunday View is een rubriek op JeroenMirck.nl waarin ik ruimte maak voor foto’s, video’s en ander beeld dat ik graag wil delen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Responses to “Sunday View: GeenStijl in het museum”

 1. Michael Says:

  Ik ben benieuwd wanneer GeenStijl echt een museumstuk wordt. :)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Michael: Haha, da’s een kwestie van afwachten. Alles is eindig.
  Stadskrant De Echo schreef trouwens als volgt over de expositie:

  “Naast foto’s van breedbeeldtv’s, een biljardtafel en een beeldje van Fred Flintstone is ook een kast in de woonkamer van duo-raadslid voor D66 Jeroen Mirck ingestuurd. Deze foto werd flink aangeklikt op internet, toen weblog GeenStijl berichtte over Mirck. Een ‘beroemde’ foto dus.”

 3. Michael Says:

  @Jeroen: Je snapt wel dat je dat kastje nu natuurlijk nooit meer weg mag doen :)

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Michael: Damn! ;)

 5. Mijn Moment 2011 Says:

  […] Een ander bijzonder blogmoment: de foto van mijn rode IKEA-kastje (inmiddels een klassieker op datzelfde GeenStijl) haalde het museum. Foam exposeerde hem op de projectlocatie West Side Stories, in mijn eigen Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Mijn museumdebuut. […]

Leave a Reply