Sunday View: Adieu ArtZuid!

This Is Art

Laatste kans: vandaag is de allerlaatste dag van ArtZuid, de wonderschone beeldenroute in Amsterdam Zuid.

ArtZuid stopt

Drie maanden lang kon je je langs de Apollolaan en Minervalaan vergapen aan adembenemende sculpturen van uiteenlopende kunstenaars als Rodin (het ooit omstreden portret van Balzac), Dalí, Appel en Corneille. Als afscheid heb ik een selectie gemaakt van enkele bijzondere werken die langs de kunstroute staan.

Kunst, omdat het nog een weekje kan. #ArtZuid

Van boven naar beneden zie je ‘Femme et oiseau’ (Joan Miró, 1982), ‘CosmoGolem’ (Koen Vanmechelen, 2011), ‘Amsterdam Archways’ (Atta Kwami, 2011), ‘The Happy Prince’ (Ryan Gander, 2010) en ‘Heureka’ (Jean Tinguely, 1964). Wil je de beeldenpracht ook na vandaag herbeleven, download dan de iPhone-app. Adieu ArtZuid!

The Happy Prince

Sunday View is een rubriek op JeroenMirck.nl waarin ik ruimte maak voor foto’s, video’s en ander beeld dat ik graag wil delen.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Sunday View: Adieu ArtZuid!”

  1. Blogjaar 2011: Sanoma verslaat GeenStijl Says:

    […] Beste lezers, hartelijk dank voor jullie vele bezoekjes aan mijn weblog in het afgelopen jaar. Traditiegetrouw maak ik aan het eind van het jaar de balans op. Centrale vraag is altijd: wat lazen jullie het meest en waar reageerden jullie vooral op? […]

Leave a Reply