Sunday View: cartoons op bierviltjes

Weblog Strips.blogo.nl stopte in april 2007. Ter afscheid publiceerde ik als beheerder de kroegtekeningen die de meewerkende tekenaars op de slotborrel in het Amsterdamse café Verhoeff maakten. Hilarische droedels op bierviltjes waren dat. Een aantal van die cartoons gaven we aan de zwaar besnorde barman. Toevallig eindigde een avond in de stad met wat vrienden gisteren in datzelfde café Verhoeff. En wat bleek: vier jaar na dato staan de bierviltjes nog steeds achter de toog in de glazenkast.

Het opgeheven stripweblog is inmiddels van Blogo.nl verwijderd, maar via Archive.org wist ik mijn slotblog toch nog te achterhalen. Zo klonk het slotakkoord:

“Het is nu dan toch echt zover: Strips.blogo.nl stopt ermee. Wat aanvankelijk leek op een late 1-aprilgrap, was in feite het proces van maanden waarin wij als collectief worstelden met de te varen koers. Of beter gezegd: met het beschikbare aantal matrozen. Dat waren er namelijk steeds minder. We hebben nog lang vergaderd over een aantal overlevingsscenario’s, maar uiteindelijk vonden we dat het gewoon ‘op’ was. Ruim anderhalf jaar hebben we jullie willen amuseren en informeren. We deden het met plezier, maar de koek is nu op. Als afscheid trakteren we nog een keer op een bulk eigen werk. Het zijn de kroegtekeningen die we afgelopen zaterdag hebben gemaakt tijdens de afscheidsborrel van Strips.blogo.nl. Matt Baay, Hallie Lama, Menno Kooistra, René van Densen en zelfs oprichter Jeroen Mirck tekenden op het terras van Cafe Verhoeff zo ongeveer alle Blogo-leden. Als lid, wel te verstaan.”

Hier enkele voorbeelden van de bewuste kroegtekeningen:

Strips.blogo.nl: leden, piemels en bierviltjes (2)

Strips.blogo.nl: leden, piemels en bierviltjes (5)

Strips.blogo.nl: leden, piemels en bierviltjes (3)

Ik twitterde de foto van de viltjes vannacht en kreeg direct reacties van tekenaars die het een goed idee vonden om een reünie-borrel te organiseren in datzelfde café Verhoeff. Dat zal ongetwijfeld nieuwe kroegcartoons opleveren. Wordt vervolgd dus.

Dit was de aftrap van Sunday View, een nieuwe rubriek op JeroenMirck.nl waarin ik ruimte maak voor foto’s, video’s en ander beeld dat ik graag wil delen.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply