Deelraad Nieuw-West op de schop

Het was veelzeggend: in een vergadering die tot half twee ‘s nachts duurde heeft de deelraad van Amsterdam Nieuw-West woensdag besloten om na de zomer een efficiënter vergaderstelsel in te voeren. Aanleiding was een intern onderzoek van vergaderkundige Wilbert van Vree. Gelukkig ging de raad niet zo ver om het voorstel van de vergadertijgers over te nemen om behalve op woensdagen voortaan ook op donderdagen te gaan vergaderen. Een motie van CDA, D66 en GroenLinks verhinderde dat. Ook werd op voorspraak van het CDA besloten om voortaan de spreektijd te gaan klokken. Dat gebeurde nipt, met de stemverhouding 13-12. God zij dank! Want we hebben het afgelopen jaar veel te vaak tot na enen in de nacht vergaderd. Maar nu even niet, want vandaag is het zomerreces aangebroken.

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Deelraad Nieuw-West op de schop”

  1. Eugene Mathijssen Says:

    31-12 is niet nipt. Hebben alle duo’s mee mogen stemmen dit keer? Hoe zit je volgende week met je tijd? Er moet koffie gedronken worden.

  2. Jeroen Mirck Says:

    @Eugene: Ik bedoelde natuurlijk 13-12, gelijk even gecorrigeerd. Het moge duidelijk zijn: zéér verdeelde meningen over hoe het nieuwe vergaderstelsel eruit moest zien. Over die koffie mail ik je even. :)

  3. Leukere politiek door nieuw vergadermodel Says:

    […] Bewoners die wel eens aanwezig zijn bij de raadsvergaderingen van de deelraad Nieuw-West weten als geen ander dat het politieke debat soms doorgaat tot diep in de nacht. Voor raad én publiek is dat eigenlijk ondoenlijk. Daarom gaat het vergadersysteem na de zomer op de schop. Deze week leg ik in de lokale krant Westerpost uit waarom dat een goed plan is. […]

Leave a Reply