Bezuinigingen treffen ook strips

Vandaag voeren verschillende Nederlandse striphelden actie tegen de bezuinigingen van het kabinet-Rutte. Krantenstrips als Sigmund, Dirkjan, S1ngle en Fokke & Sukke zijn uit arren moede getekend als harkpoppetjes die zeggen: “Verdorie, die bezuinigingen op de kunst treffen ook onze strip!” Update: Initiator Peter de Wit legt de protestactie uit in woord en geluid.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Bezuinigingen treffen ook strips”

  1. Cpt. Iglo Says:

    Leuk zo’n actie. Maar wel boerenbedrog: strips zijn geen kunst en worden dus ook niet door bezuinigingen op de kunst getroffen.
    Zie http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=22904 .

  2. Jeroen Mirck Says:

    De krantenstrips in kwestie niet, nee. Je vergeet gemakshalve dat er binnen de stripwereld het afgelopen decennium een heuse kunststroming is opgekomen: de graphic novel. Die haalt ook de kunstkaternen van de kranten en komt in aanmerking voor (jawel, ze bestaan) stripsubsidies. Al kun je ook daar kritiek op hebben. Lees bijvoorbeeld dit stuk van Peter Breedveld.

Leave a Reply