Hardlopen voor het goede doel

Op 18 september doe ik voor het eerst in mijn leven mee aan de Dam tot Damloop. Dat doe ik niet zomaar, dat doe ik voor het goede doel. Met mijn deelname hoop ik geld in te zamelen voor de Eye Care Foundation, een stichting die werkt aan het bestrijden en voorkomen van oogaandoeningen in ontwikkelingslanden. Door de beperkte medische hulp kunnen deze miljoenen mensen geen geld verdienen voor hun gezin en leven ze dus in bittere armoede. Zelf draag ik sinds mijn negende een bril en weet ik dus hoe afhankelijk je kunt zijn als slechtziende. Daarom zet ik me graag in voor de Eye Care Foundation.

Zelf stel ik me ten doel om de 10 mijl (16 km) in een voor mijn doen scherpe tijd te lopen: één uur en twintig minuten, oftewel 12 kilometer per uur. Mijn credentials als hardloper: rond de eeuwwisseling was ik bloedfanatiek en liep ik drie marathons (PR: 3 uur 44 minuten), aan de Sky Radio Run heb ik zes keer meegedaan, met een negende plaats als beste prestatie. Tegenwoordig is mijn trainingsarbeid te volgen via RunKeeper. Zo liep ik deze week een rondje Sloterplas in 13 kilometer per uur. Uiteraard is een wedstrijd over Ten Miles natuurlijk een stuk zwaarder!

Ik zou het enorm op prijs stellen als je me met een bescheiden bedrag zou willen sponsoren voor de komende Damloop. Dat kan heel eenvoudig, door je donatie uiterlijk 1 september over te maken op rekening 52525 ten name van Eye Care Foundation, o.v.v. ‘Damloop Jeroen Mirck’. Hou me ook even op de hoogte, want die donaties zie ik dan zelf niet langskomen. Dan loop ik voor jou – en het goede doel – nog even een stapje harder. Bij voorbaat dank voor je steun!

Tags: , , , ,

5 Responses to “Hardlopen voor het goede doel”

 1. Annemieke Says:

  Hoi Jeroen, ik heb diep respect voor je en ik hoop heel erg voor je dat je ontzettend veel geld ophaald voor de Eye Care Foundation. Ik ben zelf een beginnende hardloper (astmatisch) en wil voornamelijk m’n conditie verbeteren en onderhouden.

  Ga zo door!

  Groetjes, Annemieke (Maarssenbroek)

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Annemieke: Dank je wel! Jij ook succes met hardlopen.

 3. Sunday View: Dam Tot Damloop 2011 Says:

  […] Deze zondag liep ik mijn eerste Dam Tot Damloop. Dit grootste loopevenement van Nederland, met 40.000 deelnemers, was een geweldige ervaring. In deze Sunday View een fotoverslag. […]

 4. Kroos Says:

  Diep respect hoor!

  Groet,
  Kroos
  Savemyday

 5. Mijn Moment 2011 Says:

  […] Het jaar 2011 zat vol bijzondere momenten. Zo pakte ik het hardlopen weer serieus op en deed voor het eerst sinds bijna tien jaar mee aan een grote hardloopwedstrijd. Bij dit debuut op de Dam Tot Damloop verbaasde ik mezelf met een gemiddelde snelheid van bijna 14 km/u over een afstand van tien mijlen. En dat in de stromende regen. Voor het goede doel, dat wel. Vooruit, toch een goed voornemen: in 2012 loop ik de Damloop opnieuw, hopelijk met beter weer en een nog snellere tijd. […]

Leave a Reply