De Ochtend: Laatst nog een back-up gemaakt?

Er komt een cookieverbod. Hoewel de internetbranche hevig bezwaar maakte, waren PVV, PvdA, SP en D66 niet te vermurwen. Snappen de Kamerleden wel genoeg van internet, was prompt het commentaar. Ach ja, wat valt er te snappen aan internet? Alweer bijna een jaar praat ik elke maandag op Radio Noord-Holland over digitale zaken. Liefst niet te ingewikkeld, want er luistert een heel divers publiek. Cookies waren dus ook bij de luisteraars niet altijd even goed bekend. Datzelfde gold voor onderwerpen als FourSquare en netneutraliteit. Daarom stonden presentator Arjan Burggraaf en ik vandaag voor de afwisseling stil bij een heel basaal onderwerp: het opruimen van je computer.

Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt? Geregeld back-ups draaien op een externe harde schijf is natuurlijk een must, net als het leegruimen van je desktop. Daar wordt je computer sneller en overzichtelijker van. Maar defragmenteer je je apparaat ook wel eens? Ook daar wordt is een stuk sneller van. Dat geldt al helemaal als u speciale sweepers of cleaners inzet die overbodige programma’s van de harde schijf gooien. Vergeet daarbij ook vooral de virusscanner niet. Het scheelt allemaal tijd, stress, ongemak en vastlopende pc’s. Voor de bedreven gebruiker zijn dit natuurlijk allemaal open deuren, maar geloof me: dit zijn de zaken die je niet vaak genoeg kunt uitleggen op publieke kanalen als RTV Noord-Holland. Daarom doe ik het graag. Tot volgende week!

Beluister mijn internetrubriek op RTV-NH via het radio-archief.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply