Dodenherdenking

Respect voor de buren

De jaarlijkse dodenherdenking houdt de gemoederen meer dan ooit bezig. Vorig jaar was er De Schreeuw. Dit jaar maken politici ruzie: Mei Li Vos (PvdA) vindt de aanwezigheid van de PVV misplaatst, de PVV noemt haar ‘dom’ (Geert Wilders) en zelfs ‘moffenhoer’ (Hero Brinkman). Kortom: we raken maar niet uitgepraat over de twee minuten stilte die we vanavond in acht nemen. En dat terwijl het eigenlijk maar over één ding zou moeten gaan: zij die voor ons sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog (en vooruit: ook bij andere militaire missies). Daarom meng ik me liever niet in het gekrakeel. Ik ben ook niet op de Dam. Namens mijn partij D66 leg ik in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West een krans bij het oorlogsmonument op het Sierplein. En ik luister naar de stilte.

Tags: , , , , ,

One Response to “Dodenherdenking”

  1. #Dodenherdenking 2012 Says:

    […] Net als vorig jaar bij Dodenherdenking leg ik vanavond namens D66 een krans bij het monument Bevrijde Vogel op het Sierplein in Amsterdam Nieuw-West. […]

Leave a Reply