100 x QM

Deze week verscheen het honderdste nummer van Quality in Meetings, kortweg QM. In de periode 2000-2003 was ik hoofdredacteur van dit vakblad voor meetingplanners. Ter gelegenheid van QM 100 liet de huidige hoofdredacteur Edwin Nunnink zijn drie voorgangers interviewen en fotograferen. Nu sta ik dus paginagroot in het jubileumnummer, samen met mijn voorganger Cindy Lammers (tegenwoordig freelance journalist) en mijn opvolger Harald Roelofs, nu hoofdredacteur van Intermediair PW. Gezellig, want het zijn allebei goede vrienden van me.

Los van elkaar verschenen we voor de lens van de excentrieke fotografe Eunice Lieveld, die ons alledrie in een achtergrond wilde photoshoppen die bij ons paste. Als internetjournalist kwam ik terecht in een Matrix-achtig duister vol enen en nullen, vol bits en bytes. Cindy is gevat in een esoterisch beeld, Harald in een wat abstract design.

In het begeleidende interview praten we met journalist Jan Jacobs (zelf oud-hoofdredacteur van High Profile, een ander evenemententijdschrift) over het ‘bijtertje onder de meetingbladen’. “We hielden de branche een spiegel voor. Van de lezers kregen we vaak positieve reacties op de kritische artikelen.” Befaamd waren de meeting-reviews van wijlen Pier Bosscher. Uitgeverij Hollandia, waar ik zelf voor QM werkte, ging in 2009 failliet. Inmiddels worden QM en zusterblad ExpoVisie uitgegeven door Het Portaal.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply