Sunday View: Vlieland

Oost-Vlieland

In een paar uur reis je van Amsterdam naar Vlieland, maar wat een wereld van verschil. In plaats van een voortdurend ruis van omgevingsgeluid (overal stemmen, auto’s en tramgerinkel) hoor je in de duinen of natuurgebied Vliehors vrijwel niets. Daags voor de lente verstoren alleen de zee en een enkele meeuw de serene stilte, plus driemaal daags een veerboot. Dit weekend hebben we even wat rust en stilte bijgetankt. Heerlijk!

Wordt het Moskou of Leeuwarden?

Thirza op Vlieland

Logo naar de kl*te...

15% korting op álle kortingsbonnen!

Duinen van Vlieland

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Sunday View: Vlieland”

 1. @postma Says:

  Grappig. Ik ben dus opgegroeid op Texel en kon Vlieland vanuit de tuin zien liggen. Ben er meerdere malen geweest maar associeer de Vliehors vooral met herrie; straaljagers, beschietingen en bombardementen. Weinig ‘sereen’ dus ;)
  http://www.defensie.nl/luchtmacht/luchtmachtbases/leeuwarden/taak_en_organisatie/vliehors_range

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Postma: Hahaha, de Vliehors is inderdaad een legerbasis, maar de soldaten hebben vrij in het weekend (wellicht zelfs de hele winter). Wij hadden daar dus geen last van. De basis beslaat de hele westelijke helft van het eiland en is afgeschermd. In het aanpalende natuurgebied woont niemand, komt in het laagseizoen ook bijna niemand en hebben de broedse eenden, kluten en ganzen alle rust.

 3. @FredHolthuis Says:

  Hi Thirza en Jeroen,

  Wat leuk. Nu blijkt wederom dat 15 januari 2011 een historische datum is. Als ik de foto’s zie dan vind ik dat ook voor mij een hoogtepunt uit de verkiezingscampagne #PSNH2011 #D66. Ik zei het al tegen Thirza, maar nu voor julie beide: als de wereld bestond uit mensen zoals jullie dan was er geen oorlog. Oprecht veel geluk. Liefs, Fred

  PS tot morgenavond bij P96 voor de Afsluitende Napraatborrel Campagne D66 PSNH2011!

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Fred: Dank je wel voor je aardige reactie!

Leave a Reply