Every Poet Is A Thief

Are you talkin' to me?

Zet een zonnebril op en de wereld verandert. Zelf ben je afgeschermd van het felle schijnsel van de zwoel lentezon. Tegelijk voelen anderen zich van je afgeschermd door die donkere glazen. Deze week droeg ik noodgedwongen een zonnebril vanwege een oogbehandeling (niks ernstigs, dank u). Bij het zien van mezelf met die enorme bril op mijn neus, kon ik niet anders dan denken aan Bono. Begin jaren negentig brak U2 met haar oude imago van GroenLinks-rockers: het nieuwe album ‘Achtung Baby’ was harder, moderner. Symbool van die rebranding was de zonnebril van Bono. Zijn nieuwe image ventte hij uit in de videoclip van de single ‘The Fly’.

It’s no secret that a conscience can sometimes be a pest
It’s no secret ambition bites the nails of success
Every artist is a cannibal, every poet is a thief
All kill their inspiration and sing about the grief

A man will rise, a man will fall
From the sheer face of love
Like a fly from a wall
It’s no secret at all.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Every Poet Is A Thief”

  1. Bigger, stronger, faster Says:

    […] De verleiding van het nieuwe ligt altijd op de loer. Toch is het vaak moeilijk om afscheid te nemen van het oude. Nee, ik heb het niet over de liefde. Vandaag installeerde ik mijn nieuwe iMac, die het gepensioneerde oude exemplaar eindelijk vervangt. Eindelijk, want mijn oude iMac kon me niet meer bijbenen. Wat een verschil: groter scherm (21,5 inch), breedbeeld, veel meer geheugen, stukken sneller. Een oogverblindend mooi ding. Dus toch een beetje verliefd. […]

  2. madbello Says:

    Hi hi, had je bijna niet herkend. Maar het staat je zeker goed en stoer. ;-)

Leave a Reply