Wie wordt de Blogger van het Decennium?

Vijf bloggers zijn door Stichting Dutch Bloggies genomineerd voor de ereprijs Blogger van het Decennium, die volgende week wordt uitgereikt. Het gaat om Dominique Weesie (Geenstijl.nl), Electric Luna (Maanisch.com), Henk de Hooge (DutchCowboys.nl), Martine de Jong (10e.nl, Recensiekoning.nl) en Wim de Bie (Bieslog.vpro.nl).

De Dutch Bloggies zijn de prijzen voor de beste Nederlandse weblogs. Na tien jaar stopt de stichting die de prijsuitreiking jaarlijks organiseert, maar niet zonder een afscheidsfeest te organiseren: op woensdagavond 26 januari in de Haagse popzaal Paard van Troje. Tijdens dat slotfeest, dat tevens dienst doet als nieuwjaarsborrel voor de Nederlandse bloggerswereld, wordt ook een allerlaatste prijs uitgereikt, voor de beste blogger van het afgelopen decennium.

“De lijst van vijf kandidaten is unaniem tot stand gekomen”, zegt Ton Zijp van Stichting Dutch Bloggies in het vandaag verstuurde persbericht:

“Bij het nomineren van de beste bloggers van de afgelopen tien jaar hebben we met name gekeken naar de invloed en inspiratie die van deze personen is uit gegaan. Het is dus niet per se een verkiezing van de bekendste blogger. De shortlist is een dwarsdoorsnede geworden van de Nederlandse blogosfeer: een shockblog (Geenstijl), een lifelogger (Electric Luna), een taalvirtuoos die een breder publiek in bloggen interesseerde (Wim de Bie), een blogger annex blogdesigner van het eerste uur (10e) en een zakelijk blogimperium (Dutch Cowboys).”

Wim de Bie kent iedereen natuurlijk van de televisie, tv-kijkers van nu zullen Dominique Weesie kennen als presentator van PowNews. Henk de Hooge is iemand die minder vaak zelf in de publiciteit treedt. Luna en 10e waren ooit eens samen te gast als bloggers bij VARA Live:

Om de Blogger van het Decennium te kiezen is een speciale commissie in het leven geroepen, bestaande uit: Frank Meeuwsen (auteur van het boek ‘Bloghelden’), Erwin Blom (co-founder van The Crowds), Sanne Walvisch (communicatie-adviseur, voormalig manager Jonge Vrouwen Online bij Sanoma Uitgevers), Ernst-Jan Pfauth (chef internet van NRC Handelsblad), Ton Zijp (bestuurslid van Stichting Dutch Bloggies) en ondergetekende, de afgelopen twee jaar juryvoorzitter van de Dutch Bloggies.

De nieuwjaarsborrel van Stichting Dutch Bloggies is gratis toegankelijk voor iedereen die van bloggen houdt. Het programma op 26 januari begint om 19:00 uur. Komt allen!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Wie wordt de Blogger van het Decennium?”

  1. Wie is de beste blogger? Says:

    […] Woensdagavond weten we wie de Blogger van het Decennium wordt. Vandaag al trapt de Volkskrant af met een artikel waarin Geenstijl, Electric Luna en Stichting Dutch Bloggies aan het woord komen. Volgens Bert Brussen van Geenstijl wint Electric Luna, volgens Electric Luna gaat de prijs naar Geenstijl. Morgen weten we meer. […]

  2. Mijn Moment 2011 Says:

    […] Verschillende bijzondere momenten in 2011 hadden met bloggen te maken. Zo begroeven we in januari de Dutch Bloggies. Hoewel er altijd kritiek is geweest op deze blogprijs (maar nu geldt: over de doden niets dan goeds), was dit slotfeest toch een memorabele avond. Alle genomineerden voor de afscheidsprijs Blogger van het Decennium waren er, dus zelfs jeugdheld Wim de Bie. Hoe anders was dat vier jaar eerder, toen Henk-Jan en ik allebei aanwezig waren bij de toenmalige uitreiking, maar winnaar ‘Bieslog’ schitterde door afwezigheid. Ditmaal was ik de juryvoorzitter en reikte de prijs uit aan Rutger Castricum, die hem zou doorgeven aan zijn baas bij PowNed, Dominique Weesie. Een prijs voor GeenStijl; het bleef nog lang onrustig in Den Haag. […]

Leave a Reply