iMac is dead

M’n ouwe iMac heeft zijn beste tijd gehad. Oud, traag, te weinig geheugen, veel foutmeldingen, kortom: gepensioneerd. De laatste tijd slaat het scherm regelmatig op hol. Hoe precies, dat vertelt deze video beter dan dat ik het kan. Een herstart lost veel op, maar het blijft behelpen. Het wordt tijd voor een spuitje. Geen bezoek, geen bloemen.

Tags: , , , , ,

8 Responses to “iMac is dead”

 1. Peggy Says:

  Monuta of Dela?

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Peggy: Als ze maar koffie na de dood hebben.

 3. Bakkel Says:

  Je kunt het ook positief zien: Yes, een nieuwe iMac uitzoeken!!! ;-)

  (of was er al een vervanger??)

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Bakkel: Zo zie ik het ook. :)

 5. Branko Collin Says:

  Pffft, mijn Amiga kon dat al in 1980.

 6. JeroenMirck.nl » Bigger, stronger, faster Says:

  […] De verleiding van het nieuwe ligt altijd op de loer. Toch is het vaak moeilijk om afscheid te nemen van het oude. Nee, ik heb het niet over de liefde. Vandaag installeerde ik mijn nieuwe iMac, die het gepensioneerde oude exemplaar eindelijk vervangt. Eindelijk, want mijn oude iMac kon me niet meer bijbenen. Wat een verschil: groter scherm (21,5 inch), breedbeeld, veel meer geheugen, stukken sneller. Een oogverblindend mooi ding. Dus toch een beetje verliefd. […]

 7. Gogo Says:

  Dit gebeurt als je een resolutie instelt die hoger is dan de resolutie van het scherm.

 8. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor de tip, Gogo. Het probleem was redelijk snel weer verholpen, maar al dit soort gedoe is symbolisch voor de moeite die mijn oude iMac heeft om zich staande te houden temidden van het sterk groeiende dataverkeer. Mijn nieuwe iMac heeft acht keer zoveel geheugen, dat scheelt een slok op een borrel.

Leave a Reply